Svangerskapsforgiftning:

- Jeg ville så gjerne ta vare på sønnen min, men klarte ikke engang å skifte bleie

Siri (33) fikk svangerskapsforgiftning, og ble alvorlig syk. Gravid med nummer to, kjenner hun på frykten for at det skal skje igjen.

SVANGERSKAPSFORGIFTNING: Det tok lang tid før Siri klarte å fungere som normalt etter fødselen. Til tross for dette, er hun ikke redd for å føde igjen, men hun er godt forberedt. FOTO: Ida Bergersen
SVANGERSKAPSFORGIFTNING: Det tok lang tid før Siri klarte å fungere som normalt etter fødselen. Til tross for dette, er hun ikke redd for å føde igjen, men hun er godt forberedt. FOTO: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

For omtrent to og et halvt år siden ble TV2s sportsanker, Siri Nilminie Avlesen-Østli (33), mamma til Victor, men fødselen ble langt ifra slik hun hadde sett for seg. Siri følte at hun var i grei form, men på trening kjente hun at det var litt tyngre enn vanlig.

– Alt blir jo tyngre mot slutten av svangerskapet; det er vanskelig å forstå at noe er galt når du aldri har vært gravid før. Man tenker jo at det aldri kommer til å skje noe – jeg tenkte i alle fall at det kom til å gå helt fint.

Etter trening dro Siri til jordmor, og fikk påvist høyt blodtrykk og protein i urinen. Da ble hun sendt direkte til Ullevål sykehus, hvor hun ble lagt inn med det samme. Hun hadde fått svangerskapsforgiftning, og fødselen ble forsøkt satt i gang. Men det tok fire dager før sønnen ble født – det var i uke 40, og fødselsvekten var normal.

– Jeg husker ikke så mye fra disse dagene på sykehuset, alt er egentlig ganske tåkete. Men jeg følte meg veldig ensom – det var ikke slik jeg hadde sett for meg at fødselen skulle bli. Jeg klarte ikke å sove, og følte meg helt elendig, sier hun.

Sykehuset ønsket å få i gang en naturlig fødsel, fordi det oftest er det beste for mor og barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer