Jeg vokste opp i ett alkoholisert hjem

– Jeg likte aldri at det luktet alkohol, for da visste jeg hvordan kvelden ville bli. Illustrasjonsfoto: Shutterstock ©
– Jeg likte aldri at det luktet alkohol, for da visste jeg hvordan kvelden ville bli. Illustrasjonsfoto: Shutterstock © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Barn skal slippe å måtte oppleve fyll, å bli tilsidesatt for de voksnes behov og å bli for tidlig voksen på grunn av foreldrenes problemer, skriver denne jenta. Det var det hun selv opplevde. Les hennes historie her.

Et hjem preget av fest og alkohol

Mamma var allerede seks måneder på vei, da hun fant ut at hun gikk gravid med meg. Jeg kom som en overraskelse og medførte nok en stor omstilling i livet hennes, men hun var glad.

Jeg kan huske så langt tilbake som da jeg var 4-5 år. Mamma pleide å ta meg med ut å finne på ting og ga meg alt jeg trengte. Hun studerte og jobbet for å få kabalen til å gå opp og var en god mor. Hun måtte klare seg mye selv, siden resten av familien ofte hadde nok med seg og sitt og faren min fikk ikke noe ansvar for meg før jeg ble litt eldre.

Hun pleide noen ganger å ha fest hjemme og jeg husker særlig godt de gangene de spilte musikk og hoiet så høyt at jeg ikke fikk sove. Jeg prøvde å rope på mamma men hun hørte meg ikke.

Etter en stund fikk hun seg kjæreste. En ordentlig en. Etterhvert takket han ja til ett jobbtilbud 70 mil unna og vi ble med på flyttelasset. Der skulle ett helt nytt liv starte for oss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer