Gaming

Jenter som gamer må ofte spille med guttenavn for å unngå trakassering

– Får jeg venneforespørsler som jeg ikke godtar, går det ikke lang tid før jeg blir kalt hore.

JENTER SOM GAMER: For å unngå trakassering, velger mange jenter å spille med et guttepseudonym og stemmeforvridning. FOTO: NTB Scanpix
JENTER SOM GAMER: For å unngå trakassering, velger mange jenter å spille med et guttepseudonym og stemmeforvridning. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

– Gaming blir fortsatt sett på som en «manneting» og noe jenter ikke kan synes er gøy, sier Johanna Cederstrøm (29).

Så lenge hun kan huske har hun interessert seg for dataspilling. Tolv år gammel sparte hun opp nok penger til å kjøpe PlayStation 2 og noen år senere dro hun for første gang på datatreffet «The Gathering» med sin første gaming PC.

– Da jeg vokste opp hadde jeg mest guttevenner, uten at det var et bevisst valg. Det ble derfor naturlig for meg at jeg begynte å game, men jeg var den eneste jenta blant gutta og ble nok sett på som en guttejente, forteller hun.

– Etter hvert ble gaming min store lidenskap og største fritidsinteresse. Gutten jeg spilte mest med som barn ble i voksen alder min samboer. I dag har vi hver vår gamingrigg ved siden av hverandre hvor vi spiller sammen. Det er veldig koselig, da det jo ikke er alle som er så heldige at de har samme fritidsinteresser som samboeren sin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer