- Jordmor hjalp meg å kjenne morslykken!

Selv om den var dramatisk, har Helene bare positive følelser rundt fødselen.

NYFØDT LITE NURK: Jordmorens oppmuntrende og varme ord kom godt med i en periode hvor Helene følte seg ubrukelig som mamma Foto: Privat
NYFØDT LITE NURK: Jordmorens oppmuntrende og varme ord kom godt med i en periode hvor Helene følte seg ubrukelig som mamma Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det verste jeg vet er fødselshistorier som skremmer vannet av gravide, sier Helene med et smil.

Selv om hun utvilsomt har opplevd en fødsel som er mer dramatisk enn de fleste andre, har hun allikevel valgt å dele sin historie.

– Jeg vil fortelle om hvor fantastisk intensiv-omsorgen for nyfødte er og hvilket ekte engasjement mange av de flotte ansatte har, sier hun.

Skjønte at noe var galt

For syv år siden var hun 29 uker på vei med sitt andre barn og hadde til da hatt et flott svangerskap uten noen ubehag. Hun jobber i hjemmesykepleien og etter en arbeidsøkt sovnet hun på sofaen hjemme. Da hun våknet om natten skjønte hun raskt at alt ikke var som det skulle.

– Jeg våknet for å gå inn i sengen min og oppdaget at jeg var våt av fostervann og blod. Fordi jeg har hatt dette i pensum visste jeg at det kunne være alvorlig og ringte legevakten. Men her fikk jeg til svar at jeg sikkert bare hadde tisset på meg, sier hun.

Sjelden blodtype

Helene valgte allikevel å følge sine egne instinkter og sammen med mannen sin kjørte hun til sykehuset. En ultralydundersøkelse bekreftet at morkaken var i ferd med å løsne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer