Jul i barnehagen: - Kan skape et unødvendig skille blant barna

Pedagog Erle Sellevåg oppfordrer oss til å ta ekstra godt vare på dem som faller utenfor.  

ENIG I AT FORSKJELLER KAN BLI MER SYNLIGE: Pedagog og forfatter Erle Sellevåg mener likevel at arrangementer i barnehagen i de fleste tilfeller er positivt. Foto: Privat
ENIG I AT FORSKJELLER KAN BLI MER SYNLIGE: Pedagog og forfatter Erle Sellevåg mener likevel at arrangementer i barnehagen i de fleste tilfeller er positivt. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv for den mest organiserte mamma eller pappa kan det være vanskelig å huske alt i desember; kalenderen fylles fort opp av julefrokoster, juleavslutninger og nissefester. I tillegg må man ikke glemme å sende med barna dorullkjerner og syltetøyglass til juleverkstedet, kalendergaver, nisseklær, Luciaklær og akeutstyr.

Krever barnehagene rett og slett for mye av foreldrene?

– Det er kanskje ikke et krav at man stiller opp på alt sammen. Men man ser tydelig at det er de samme barna som ikke har foreldrene sine der hver gang, og jeg har lagt merke til at de står og venter på foreldrene sine, forteller Connie Olsen (35).

Som mamma til seks barn i alderen 2-15 år, har hun et over gjennomsnittet travelt program av tilstelninger i desember.

Siden hun har mulighet til å styre arbeidsdagen sin selv rekker hun allikevel over det meste, men hun har inntrykk av at desember oppleves som stressende for mange foreldre.

– Dersom man har full jobb er det vanskelig å kunne dra på alle tilstelningene, da de gjerne begynner klokken 15 eller tidligere. Og har man flere barn i barnehage, blir det fort en del tapte arbeidstimer. Dette skaper litt ekstra stress for oss foreldre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer