Julekortene ingen andre har

Her er kortene du sent vil glemme!

IKKE HELT SOM ANDRE JULEKORT: - Vi får meldinger om at folk ler godt når de får kortet i posten og da er vi fornøyde, sier Marit. Foto: Privat
IKKE HELT SOM ANDRE JULEKORT: - Vi får meldinger om at folk ler godt når de får kortet i posten og da er vi fornøyde, sier Marit. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange familier har som tradisjon å lage morsomme julekort. Som regel ligger det mye kreativt tankearbeid og omfattende fotoredigering bak et slikt kort.

Det skal jo helst skape en reaksjon hos mottakerne og være et julekort de sent vil glemme!

Juleevangeliet for fjortiser

Satte barna i bur

En familie som ikke er redd for å «røske litt» i tradisjonelle oppfatninger av hvordan et julekort skal se ut, er Bjørn Andre og Marit med barna Tobias, Theodor og lillebror Tian.

– Vi har aldri vært noe flinke til å sende ut julekort, så i 2011 bestemte vi oss for å komme i gang, men da hadde vi lyst til å gjøre litt moro ut av det. På den måten ble det et litt gøyalt familieprosjekt, og ikke bare enda en ting vi måtte gjøre før jul, forklarer Marit.

Årets bilde er kanskje det «dristigste» familien har laget til nå, da de tre gutta er plassert i bur mens mor og far nyter en bedre middag.

GAFFATAPET BROREN: Søskenkjærlighet formidlet gjennom et enkelt julekort.  Foto: Privat
GAFFATAPET BROREN: Søskenkjærlighet formidlet gjennom et enkelt julekort. Foto: Privat Vis mer

– Mottakelsen har vært utelukkende positiv til alle bildene! Vi får meldinger om at folk ler godt når de får kortet i posten og da er vi fornøyde, sier Marit.

– Tanken slo meg når jeg skulle poste kortene i år om vi kanskje hadde dratt det litt langt. Men med tanke på tilbakemeldingene vi har fått hittil, er nok ikke det noen fare. Nå lurer vi bare på hvordan vi skal få toppet det til neste år!

I fjor viste Mammanett et julekort av en nyfødt baby som fikk mange til å reagere sterkt

Planlegger godt

Hos familien Waage-Helmersberg går de alltid grundig til verks når de skal planlegge årets julekort. Mamma Camilla (34) jobber som fotograf, men det er pappa Aleksander (37) som er den kreative mesterhjernen bak de fleste idéene.

Etter flere år, er familie og venner alltid ekstra spente på hva slags kort Camilla, Aleksander, Milla (3) og Sander (7) vil komme med.

LES OGSÅ: Juleverksted med ny vri

Instagram-parodi

I fjor valgte familien å gjøre en parodi på hvordan folk fremstiller seg selv i sosiale medier. På forsiden av julekortet kan man se en smilende og lykkelig Instagram-familie, mens man på innsiden ser hvordan det «egentlig» ser ut.

INSTAGRAMS FORSIDE: Slik vi gjerne fremstiller oss selv... Legg merke til hasjtaggene! Foto: Camilla Waage, cfoto.no.
INSTAGRAMS FORSIDE: Slik vi gjerne fremstiller oss selv... Legg merke til hasjtaggene! Foto: Camilla Waage, cfoto.no. Vis mer

Instagram tok jo bra av i 2013, og vi hadde mange diskusjoner i løpet av året om hvordan det tilsynelatende er veldig perfekt og flott rundt omkring. Derav alle hasjtaggene, forteller Camilla.

– Kortet har en fremside der alt er tilsynelatende glossy og flott, og en bakside som representerer hverdagen. Overdrevet selvsagt, med glimt i øyet. Men Milla sitt uttrykk er 110% ekte, hun skjønte ikke hvorfor Mamma skulle kaste melk på pappa, sier Camilla med et smil.

LES OGSÅ: 8 tabber foreldre gjør på Facebook

INSTAGRAMS BAKSIDE: ....mens slik ser det egentlig ut! Foto: Camilla Waage, cfoto.no.
INSTAGRAMS BAKSIDE: ....mens slik ser det egentlig ut! Foto: Camilla Waage, cfoto.no. Vis mer

Selvopptatt mamma

Med mye mediefokus på mammarollen i 2011, var det «omvendte kjønnsroller» som ble temaet for familiens julekort dette året. Camilla var gravid med Milla og kortet viser henne i rollen som en veldig fresh men selvopptatt mamma.

– Mor er i fokus, tar vare på seg selv og ser bra ut, mens mann, barn og hus går for lut og kaldt vann.

– Kortet gir en følelse av kaos, som gjerne er den generelle oppfatning av at det blir, når mor ikke bryr seg om så mye annet enn seg selv og barnet som skal bæres frem. Men alltid med en liten snert av humor og glimt i øyet, sier Camilla.

MAMMAROLLEN ANNO 2011: - Tanken bak kortet er at mor er i fokus, tar vare på seg selv og ser bra ut, mens mann, barn og hus går for lut og kaldt vann, forklarer Camilla. Foto: Camilla Waage, cfoto.no.
MAMMAROLLEN ANNO 2011: - Tanken bak kortet er at mor er i fokus, tar vare på seg selv og ser bra ut, mens mann, barn og hus går for lut og kaldt vann, forklarer Camilla. Foto: Camilla Waage, cfoto.no. Vis mer

 

SE OGSÅ: Elleville julekort 2013 - du vil ikke tro hva noen familier finner på!

 

 
ALLE BILDENE ER GJENGITT MED TILLATELSE - SELVSAGT!
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer