Ekstraordinær graviditet

Julie (52) fødte sitt eget barnebarn

Breanna og Aaron slet i flere år med å få barn. Men så kom mamma Julie på banen med et enestående tilbud.

UTROLIG HISTORIE: Breanna og Aaron (t.h.) slet i flere år med å få barn. Så kom Breannas mor (t.v.) til unnsetning. Foto: Skjermdump fra Instagram @ivf.surrogacy.diary
UTROLIG HISTORIE: Breanna og Aaron (t.h.) slet i flere år med å få barn. Så kom Breannas mor (t.v.) til unnsetning. Foto: Skjermdump fra Instagram @ivf.surrogacy.diary Vis mer
Publisert

Det er mange som så inderlig ønsker å starte en familie, men av en eller annen grunn går det ikke. Noen ganger kan det være flere grunner til det, andre ganger er det bare uforståelig.

Breanna Lockwood (30) er blant de mange som ønsker seg barn. «De sier det krever en landsby å oppdra et barn, men for noen krever det en landsby å få et barn», skriver Breanna i et innlegg på sin Instagram-konto.

Der har hun vært åpen om reisen hun og ektemannen Aaron har hatt. For det skulle nemlig vise seg at paret at blant de der ute som kom til å slite med å starte en familie på den tradisjonelle måten.

Heldigvis fantes det muligheter for dem.

«Etter mange år med infertilitet og tap, kom legen vår til oss og sa at livmoren min ikke var i stand til å bære et barn. Jeg hadde hatt noen aborter, samt en som krevde at jeg måtte avslutte graviditeten. Senere ble jeg diagnostisert med Ashermans syndrom.»

Videre skriver Breanna at beskjeden var knusende. De ble anbefalt av legen deres å skaffe seg en surrogat som kunne bære frem barnet. Men dette er en dyr prosess og paret hadde ikke råd til en slik løsning.

Men så kom et tilbud som Breanna i førsteomgang lo av, men som skulle vise seg å bli redningen.

Moren til Breanna, Julie Loving (52), tilbød seg nemlig å bære barnet deres. At hun skulle være deres surrogat. Breanna trodde moren hennes måtte være gal for å foreslå noe slikt, og hadde heller ikke troen på at det i det hele tatt var mulig.

Men Julie, som hadde bikket 50 år, sto på sitt.

Legen til Breanna og ektemannen ga klarsignal. Julies helse var så god at hun faktisk kunne bære fram barnet deres. Deres første barn og Julies første barnebarn.

Historien til familien har blitt plukket opp av medier over hele verden. People, CNN, Good Morning America, samt artist og talkshow-vert Kelly Clarkson er blant dem som har omtalt den rørende historien.

Da Breanna skrev denne teksten vi her gjengir, er Julie 36 uker på vei:

«Det har vært den villeste reisen. Vi er så takknemlig for moren min som har gitt oss denne muligheten. Det går ikke er morgen forbi uten at jeg må klype meg selv i armen.»

Holdt pusten

Breannas befruktede egg satt hos Julie på første forsøk. Det hele er nesten ikke til å tro. Breanna og Aaron, som siden 2016 har forsøkt å få barn, klarte ikke helt å forstå at det hele faktisk kunne skje.

Etter å ha opplevd så mange tap, holdt de begge pusten under store deler av svangerskapet. Det var først da moren hennes var 21 uker på vei at Breanna klarte å slappe mer av og nyte det hele.

- Det var gøy å få oppleve en slik graviditet. Føle barnet sparke. Vite at dette er mitt barn, men det er moren min som bærer det. Det er en ganske spesiell opplevelse å dele med sin mor, forteller Breanna til Good Morning America.

2. november 2020 kom lille Briar Juliet til verden. Mellomnavnet har hun fått fra kvinnen som bar henne frem, bestemor Julie.

I et intervju med Kelly Clarkson forteller den nybakte bestemoren at denne graviditeten ikke noe annerledes enn de to hun hadde for 30 år siden.

- Jeg føler meg litt mer sliten nå enn jeg gjorde i 20-årene, men det er egentlig det.

«Moren min var en rockestjerne gjennom denne fødselen. Alt hun ofret for å bære denne lille biten av himmelen frem til verden er helt utrolig. Hjertet mitt sprenger når jeg holder datteren min. Jeg vil gjøre absolutt alt for dette barnet. Bare se på hva mamma gjorde for meg», skriver Breanna på Instagram.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer