Delte magemuskler:

Julie fikk beskjed om å slanke seg

Julie Valsø (29) fortviler over hvor lite hjelp man får om man har vedvarende plager etter fødsel. Det finnes svært lite kunnskap om delte magemuklser, til tross for at så mange som 30 prosent av alle kvinner har det, ett år etter fødsel.

DELTE MAGEMUSKLER: - Problemet er at det virker som at ingen har kontroll over hva det egentlig er, sier Julie Valsø. Foto: Privat
DELTE MAGEMUSKLER: - Problemet er at det virker som at ingen har kontroll over hva det egentlig er, sier Julie Valsø. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Problemet er at det virker som at ingen har kontroll over hva det egentlig er. Ingen vet hvordan man kan forebygge eller behandle diastase. Ingen er enige om hva man burde eller ikke burde gjøre, og det finnes svært lite forskning på tilstanden.

Julie Valsø (29) er for mange kjent som «din rotete mamma på insta» (julievalso). Der deler hun opp- og nedturer fra hverdagen, med sine godt over 27.000 følgere.

Da Julie skulle gjenoppta aktivitet seks uker etter fødsel, kjente hun at noe var annerledes.

- Først må jeg bare nevne at den seksukers-grensa er litt morsom, sier hun ironisk.

- De første seks ukene etter fødsel skal du ikke gjøre noen ting, og når disse ukene har passert, kan du gjøre alt. Ingen som har fått en skade blir bedt om å holde seg i ro i seks uker, og så kjøre på med hva som helst etter dette. Om du brekker beinet skal du ikke løpe så fort gipsen er av, sier hun, før hun fortsetter å fortelle om hva som var annerledes med kroppen:

- Jeg kjente at noe var galt, men jeg klarte ikke helt å forstå hva det var. Selv om jeg visste at det kunne ta tid etter fødsel, kjentes det ut som at noe var «feil» da jeg var i aktivitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer