Hodelus

Julie skinnet seg da familien fikk hodelus

– Hvis vi får lus, så shaver jeg av meg håret, sa Julie Valsø da hun fikk barn. Hun holdt sitt ord.

HODELUS: Da Julie Valsø fant hodelus hjemme for andre gang i år, bestemte hun seg for å la lokkene falle. FOTO: Privat/ Instagram
HODELUS: Da Julie Valsø fant hodelus hjemme for andre gang i år, bestemte hun seg for å la lokkene falle. FOTO: Privat/ Instagram Vis mer
Publisert

Hodelus er ikke uvanlig hjemme hos småbarnsfamilier. Men heldigvis finnes det lusekurer som enkelt fjerner de kløende, små krypene som fester seg i hodebunnen.

Men da Julie Valsø, som for mange er kjent som «din rotete mamma på Instagram», oppdaget lus i hus for andre gang i år, brukte hun en litt annen metode for å kvitte seg med problemet ...

– Da mannen min og jeg fikk barn, så snakket vi med noen venner som hadde eldre barn om at det var et herk med lus og mark og alle disse tingene, forteller hun lattermildt til KK og legger til:

– Og det stemmer jo! Så da vi fikk lus så sa jeg at jeg bare shaver av håret, jeg gidder ikke lusekur. Jeg tullet jo litt, men så fikk jeg lyst til å gjøre det.

SHORT HAIR DONT CARE: Julie Valsø barberte like så godt av seg alt håret da familien fikk hodelus. FOTO: Privat
SHORT HAIR DONT CARE: Julie Valsø barberte like så godt av seg alt håret da familien fikk hodelus. FOTO: Privat Vis mer

Holdt ord

I januar i år oppdaget familien for første gang lus i heimen, men første runde endte med det Valsø egentlig ikke gadd – nemlig den berømte lusekuren.

– Etter det sa jeg at hvis det kommer tilbake, så går håret. Så fant jeg en lus igjen her om dagen, og da holdt jeg bare det jeg hadde sagt, forteller hun.

Tirsdag delte mamma-influenseren en reel med sine 41 000 følgere på Instagram, hvor hun først klipper av de lange lokkene sine, før hun så går over hele hodet med barbermaskinen.

«Long story short, back when we had kids I told my husband if we ever got lice (pretty big chance with kids) I’m just gonna shave my head – so here I am! Keeping my word», skriver hun under innlegget.

I skrivende stund har videosnutten nesten 40 000 visninger, og hundrevis av positive og oppmuntrende kommentarer.

– Kommentarene i kommentarfeltet er bare kult, nå vurderer jeg å gjøre noe gøy med den nye sveisen min, som å farge det i noen spreke farger. Vi får se - det er jo masse inspirasjon på Instagram, forteller Valsø.

– Veldig deilig

Det er ikke bare småbarnsmorens følgere som er støttende. Barna er også fornøyd med mammas nye look.

– Den minste begynte bare å le og synes det var kjempemorsomt, og han eldste synes det var kult fordi nå har vi lik sveis, forteller hun til KK.

– Hvordan føles den nye looken?

– Det er veldig deilig! Jeg kan anbefale det til alle. Det sparer tid, penger og jeg slipper å fikse meg på håret. Det er jo bare hår, så det vokser ut igjen.

– Men det er ikke sånn at jeg ikke tror at lusekur ikke funker altså, for det gjør det. Dette var bare veldig effektivt!

SAMME SVEIS: Julie elsker sin nye frisyre, som hun nå deler med mannen sin. FOTO: Privat
SAMME SVEIS: Julie elsker sin nye frisyre, som hun nå deler med mannen sin. FOTO: Privat Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer