Julie viser frem sannheten om barselkroppen

- Det er så mye press om at man skal komme tilbake i sine skinny jeans rett etter fødselen, sier lege og blogger, som blir hyllet for ærligheten.

ØNSKET Å DOKUMENTERE MAMMAMAGEN: Lege og ernæringsfysiolog Julie Bhosale har vakt stor oppmerksomhet etter at hun publiserte disse bildene av seg selv etter fødselen. Foto: Privat
ØNSKET Å DOKUMENTERE MAMMAMAGEN: Lege og ernæringsfysiolog Julie Bhosale har vakt stor oppmerksomhet etter at hun publiserte disse bildene av seg selv etter fødselen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Når jeg delte mine uretusjerte bilder visste jeg at dette var viktig for kvinner, men omfanget av problemet overrasket meg, forteller Julie Bhosale til Mammanett. 

Julie er lege, ernæringsfysiolog, mamma til to og en kjent blogger i hjemlandet New Zealand.

Nylig vakte hun oppsikt da hun på bloggen sin publiserte bilder av det hun beskriver som sin «virkelige barselkropp – den vakre sannheten».   

Fikk kritikk for å skremme kvinner

Mange har hyllet henne for ærligheten. Spesielt fordi Julie ikke er redd for å vise at det kan ta tid før magen trekker seg sammen igjen etter graviditeten – selv også for en person som er over gjennomsnittet opptatt av sunnhet, kosthold og trening.

– Noen sa at bloggen min ville skremme kvinner fra å få barn, men jeg tror ikke at det å være stille om realitetene ved morskap vil hjelpe kvinner gjennom de potensielt overveldende forandringene de går gjennom, sier hun.

LES OGSÅ: - Jeg har hengende hud og strekkmerker. Det er jeg stolt over.

Slet med å akseptere endringene

Men Julie har ikke alltid følt det på denne måten. Etter at hun fikk sitt første barn, slet hun med å akseptere hvordan kroppen hennes hadde forandret seg. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer