Jysk tilbakekaller Spiderman sengesett

Sengesettet inneholder helsefarlige stoffer

TILBAKEKALLER: Jysk ber kundene slutte og bruke sengesettet og levere det tilbake til butikken. Foto: Jysk
TILBAKEKALLER: Jysk ber kundene slutte og bruke sengesettet og levere det tilbake til butikken. Foto: Jysk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jysk tilbakekaller produktet etter at det er funnet giftige stoffer. På sine norske nettsider skriver Jysk at at sengesettet utgjør «en helserisiko». 

JYSK har i perioden september 2014 til mai 2015 solgt i alt 1.045 Spiderman-sett av denne typen.

IKEA tilbakekaller populært barneutstyr

Butikkkjeden ber derfor kunder som har kjøpt SPIDER-MAN 2 sengesett i nevnte periode om å slutte å bruke det, og levere det i nærmeste JYSK-butikk. Her får man pengene retur, eller man kan bytte til en annen vare. Kunder som har kjøpt dette sengesettet online, blir kontaktet direkte.

Det er kun SPIDERMAN 2 sengesett med varenummer 1383480 samt ordrenummer 4550160313, som tilbakekalles. Se etter ordrenummer/varenummer som står ved vaskeinstruksjonen.

- Vi beklager sterkt at dette sengesettet er blitt solgt i våre butikker. Det er ille at rutinene er sviktet på denne måten, og det er særlig ille når det er snakk om et produkt rettet mot barn, sier kommunikasjonsdirektør ved Jysks hovedkontor i Danmark, Jonas Schrøder til Aftenposten.no

Bugaboo tilbakekaller barnevogner

Det var danske Miljøstyrelsen som oppdaget funnene da de foretok en test av noen av kjedens produkter. Mens den lovlige grensen for aromatiske aminer i EU er 20 mg per kilo, ble det i sengesettet målt 95 mg per kilo.

Schrøder sier miljøstyrelsen har fortalt dem at det ikke er behov for å oppsøke lege for barn som har brukt sengesettet. - Det er ikke noenn akutt risiko forbundet med å ha sovet i det, legger han til.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer