Skolevegring

«Kaisa» (6) er skolevegrer: - Hun holdt seg fast i meg og gråt

Skolevegring var tidligere noe man forbant med ungdommer på videregående. «Kaisas» foreldre så de første tegnene da hun bare var to år gammel.

VIL IKKE I BARNEHAGEN: Fenomenet skolevegring synes å ha forplantet seg fra videregående skole og helt ned til barn i barnehagealder. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB
VIL IKKE I BARNEHAGEN: Fenomenet skolevegring synes å ha forplantet seg fra videregående skole og helt ned til barn i barnehagealder. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Vis mer
Publisert

Skolevegring, eller ufrivillig skolefravær som mange foretrekker å kalle det, synes å være et økende problem i samfunnet vårt.

Men mens det tidligere var noe man forbant med ungdommer på videregående skole, synes det nå å ramme stadig flere elever på ungdoms- og barneskolen. Kan det også starte enda tidligere?

«Cathrine», som av hensyn til datteren sin ønsker å være anonym, forteller at hun og ektemannen så de første tegnene da datteren deres bare var et par år gammel.

«Kaisa» (6) var tidlig ute både når det gjaldt språket og den motoriske utviklingen, og hun kom godt overens med andre barn. Foreldrene la riktignok merke til at hun var et sensitivt barn som mistrivdes i situasjoner med alt for mange mennesker, men da hun som toåring skulle begynne i barnehagen, var det allikevel ingenting som tydet på at hun ikke ville trives.

– Jeg forventet at hun bare kom til å løpe inn i barnehagen. Hun var et utadvendt og snakkesalig barn, så jeg trodde ikke det skulle bli noe problem, forteller Cathrine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer