Brunsnegler

Kan barn bli syke av å ta på brunsnegler?

Marcus (3) ble syk etter å ha plukket brunsnegler i bestemors hage. Professor mener det er svært lite sannsynlig at brunsneglene var årsaken.

FIKK FEBER OG KRAFTIG DIARÉ: Dagen etter besøket hos bestemor ble Marcus veldig syk. Her sammen med mamma Celia. FOTO: Privat
FIKK FEBER OG KRAFTIG DIARÉ: Dagen etter besøket hos bestemor ble Marcus veldig syk. Her sammen med mamma Celia. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Vi har aldri tenkt på at det kan være så mye svineri i brunsnegler. Om vi visste det hadde vi aldri latt sønnen vår få ta på dem, sier Celia Rivero.

For litt over en uke siden opplevde hun at sønnen Marcus (3) plutselig ble veldig syk.

Celia forteller at de første symptomene kom tidlig en morgen da sønnen våknet med mageknipe.

– Jeg tenkte først ikke så mye over det fordi han hadde sovnet i bilen kvelden før og ikke fått spise kveldsmat. Men så ble jeg litt senere oppringt av barnehagen som ville at han skulle hentes. Han hadde ikke vært helt seg selv, han var slapp og hadde dårlig mage. Da han kom hjem ville han ikke spise og så fikk han etter hvert høy feber.

Marcus blir i stadig dårligere form og tilbringer mesteparten av natten i skytteltrafikk mellom sengen og toalettet. Dette fortsetter de nærmeste dagene og på det meste har han opp mot 50 tømminger på et døgn.

På legevakten får foreldrene først beskjed om at det mest sannsynlig dreier seg om omgangssyken.

– Men jeg var ikke enig, da jeg ikke syntes det lignet på det, sier Celia. – Det minnet meg mer om da jeg ble syk av noe jeg hadde spist i syden, så jeg tenkte det måtte være noe sånt. Legen spurte om vi hadde vært borti dyr, men det hadde han ikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer