Psykisk helse:

«Kan du hente Alfred? Jeg klarer ikke å ta vare på ham»

Anne elsket sønnen sin overalt i verden, men inne i henne vokste et kaos. Til slutt innså hun fortvilet at hun var for syk til å ta vare på sitt eget barn.

PSYKISK HELSE: - Det var kaos. Kjærligheten til Alfred var der hele tiden, men det praktiske med å ha barn fikk jeg bare ikke til å fungere, forteller Anne. Foto: Søren Lamberth/Aller Foto & Video
PSYKISK HELSE: - Det var kaos. Kjærligheten til Alfred var der hele tiden, men det praktiske med å ha barn fikk jeg bare ikke til å fungere, forteller Anne. Foto: Søren Lamberth/Aller Foto & Video Vis mer
Publisert

Før Anne Rya Andersson (37) fødte sønnen sin, hadde hun lest nesten alle bøker som fantes om graviditet og oppdragelse. Hun visste alt om babyens utvikling, om amming, søvn og hvordan man skal gi barnet sitt den beste starten på livet. Teorien var derfor helt på plass. Kjærligheten også; da anne holdt lille Alfred i armene for første gang, kjente hun på en overveldende følelse av samhørighet og tilknytning til barnet sitt, akkurat slik hun hadde lest så mye om.

Men Annes nye liv som mamma ble overhodet ikke som i bøkene.

Det nye livet ble til kaos

Noe inni Anne hadde sakte, men sikkert begynt å gå i stykker, og hun kjente på en sterk uro og fortvilelse. I takt med dette, vokste haugen med skittentøy, oppvask og hybelkaniner.

- Det var kaos. Kjærligheten til Alfred var der hele tiden, men det praktiske med å ha barn fikk jeg bare ikke til å fungere. Det gikk fint hvis vi bare var hjemme og koste oss, han og jeg. Men å få på ham klær og komme oss ut, det var ting jeg bare ikke fikk til, sier Anne og understreker at Alfreds pappa alltid var nærværende og støttende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer