Plantebasert kosthold

Kan foreldre tvinge barna til å spise kjøtt?

Åtte år gamle Odin bestemte seg for å ikke spise kjøtt, det har gitt familien hans et mye sunnere kosthold.

STØTTER SØNNEN: Camilla tilrettelegger gjerne måltidene slik at Odin (8) unngår å spise kjøtt, selv om hun foreløpig ikke har planer om å følge i sønnens fotspor. - Men man skal aldri si aldri, sier hun. FOTO: Privat
STØTTER SØNNEN: Camilla tilrettelegger gjerne måltidene slik at Odin (8) unngår å spise kjøtt, selv om hun foreløpig ikke har planer om å følge i sønnens fotspor. - Men man skal aldri si aldri, sier hun. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Hvorvidt barn bør ha et vegetarkosthold har vært mye diskutert de siste tiårene.

I den senere tid har imidlertid stadig flere barnefamilier gått over til å spise mer plantebasert og mange kostholdseksperter tar til orde for at det ikke er noe problem å gi barn et kosthold uten kjøtt og animalske produkter.

Men hva skjer dersom et barn selv bestemmer seg for å bli vegetarianer og resten av familien ikke er det, er det greit å tvinge barn til å spise kjøtt?

– Nei så absolutt ikke, mener trebarnsmor Camilla Linløkken (28). For et par måneder siden kom sønnen Odin (8) hjem og fortalte at han ikke lenger ville spise kjøtt. Camilla sier at det kom litt brått på, men at de egentlig ikke var spesielt overrasket.

– Han har alltid hatt en stor kjærlighet til dyr, spesielt våre to hunder og to katter. Han har ei tante som er vegetarianer og så har vi også hatt litt fokus på at det spises for mye kjøtt. Vi har blant annet forsøkt å ha en kjøttfri dag i uka. Så vi tok det fint, da det jo egentlig er ganske positivt, sier hun.

Selv forteller Odin at han synes synd på dyr som slaktes og melkes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer