- Kan jeg, så kan alle!

Tobarnsmamma Camilla (42) bestemte seg for å tørre mer. Det har forandret familiens liv.

ALDRI FOR SEINT Å BEGYNNE: For få år siden trodde Camilla hun aldri kunne lære seg å stå på ski. I dag er tobarnsmoren stadig å finne i de bratteste skibakkene. Foto: Privat
ALDRI FOR SEINT Å BEGYNNE: For få år siden trodde Camilla hun aldri kunne lære seg å stå på ski. I dag er tobarnsmoren stadig å finne i de bratteste skibakkene. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg var en sånn som tenkte at jeg aldri kunne lære meg å stå på ski, at jeg var for klumpete til å klatre og at jeg hatet å være i skogen.

- Jeg har også vært redd for masse ting som å sykle på skogsstier, kjøre vannrutsjebane og teste grensene mine.

– Og jeg skulle definitivt aldri ha en campingvogn, forteller svenske Camilla Gunnarsson (42).

LES OGSÅ: Dette er tidenes beste leketøy

Ut av sofaen

Camilla hadde gjennom flere år opparbeidet seg en rekke mentale sperrer på hva hun kunne og ikke kunne gjøre. For fem år siden skjedde det derimot noe som fikk henne til å endre dette selvbildet.

Det hele begynte med at ektemannen Anders (50) hadde vært på en jobbreise i Alpene hvor han oppdaget hvor gøy det var å stå på ski.

 – Da bestemte jeg meg for å gi det en sjanse til. Jeg reiste meg ut av sofaen og booket en reise til fjellet med skiskole, sier hun. Denne noe impulsive handlingen skulle vise seg å bli en livsendrer for familien Gunnarsson.

LES OGSÅ: 9 mødre du bør følge på Instagram

HØYT OPPE: Pappa Anders sammen med tvillingene Matilda og Anton som har blitt racere i skibakken. Foto: Privat
HØYT OPPE: Pappa Anders sammen med tvillingene Matilda og Anton som har blitt racere i skibakken. Foto: Privat Vis mer

- Hva mer kan jeg?

Sammen med tvillingene Matilda og Anton (12) deltok Camilla på skiskolen hvor hun fikk lære seg de grunnleggende skiteknikkene.

– Det var en overveldende følelse å oppdage at jeg kunne! Det fikk meg til å tenke «Hvilke andre ting er det jeg tror jeg ikke kan, som jeg egentlig kan?», forteller hun.

I dag reiser familien land og strand rundt på jakt etter nye utfordringer og Camilla har forandret livsmotto til «Jeg tør ikke, men jeg gjør det allikevel». – Vi våger og kan mer enn vi tror, dersom vi bare forlater vår bekvemmelighetssone, sier hun.

LES OGSÅ: Her lærer årlig mer enn 6000 barn å stå på ski!

ELSKER Å VÆRE I BAKKEN: Familien har gått fra å være sofaslitere, til å tilbringe mesteparten av dagen utendørs. Foto: Privat
ELSKER Å VÆRE I BAKKEN: Familien har gått fra å være sofaslitere, til å tilbringe mesteparten av dagen utendørs. Foto: Privat Vis mer

Prøver stadig nye ting

Familien har gått fra å være sofaslitere til å bruke naturen på alle mulige måter. De har blant annet kjøpt seg en campingvogn som står like ved et skianlegg. Her bor de i helgene og i feriene og koser seg med lange dager i skibakkene.

De er ikke lenger redde for å prøve nye ting og listen av aktiviteter begynner å bli lang. Til nå har de testet snowboard, wakeboard, downhill sykling og klatring.

– Kan jeg, så kan andre, sier Camilla og legger til at det fortsatt er mange ting familien har lyst til å prøve seg på.

Tenker mer på miljøet rundt oss

Naturfotografering har også blitt en kjær hobby for Camilla, som skriver en blogg hvor hun deler sine tanker om et aktivt og miljøsmart liv. Nylig startet familien et prosjekt hvor de i ett år kun skal kjøpe økologiske klær.

– Tanken er at prosjektet skal bli en livsstil. Slik at den ene forandringen fortsetter å lede til den andre, sier hun.

Lei av glansbildene folk viser frem på Facebook? - Sjekk disse familiebildene!

LÆRER FORT: På kort tid har tvillingene fått imponerende skiferdigheter. Foto: Privat
LÆRER FORT: På kort tid har tvillingene fått imponerende skiferdigheter. Foto: Privat Vis mer

Har bedret familiesamholdet

Alle endringene har ført til at familien Gunnarsson har det bedre både fysisk og psykisk. Skiferdighetene er på topp, men Camilla forteller at det å kunne tilbringe mye tid sammen også er noe de verdsetter mer enn tidligere.

– Vi er mer mentalt tilstede. Vi har alle fått oppleve det fantastiske med å finne aktiviteter der man er i «flow», en tilstand hvor man er fullstendig tilstede her og nå. De felles interessene har også styrket oss som familie og tiden vi har sammen har åpnet opp for mange gode samtaler om smått og stort, sier hun.

LES OGSÅ: Slik forandret kroppen seg etter at de fikk barn

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer