Kan man ombestemme seg, og gi barnet et nytt navn?

Camilla valgte å endre datterens navn. - Jeg ble ikke helt komfortabel med navnet!

BYTTET NAVN PÅ DATTEREN: Camilla ombestemte seg og byttet navn på datteren da hun var 1,5 måned gammel. Foto: Privat
BYTTET NAVN PÅ DATTEREN: Camilla ombestemte seg og byttet navn på datteren da hun var 1,5 måned gammel. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Navnevalg er ikke alltid like lett og mange foreldre kan bruke lang tid på å finne det navnet som de føler er riktig for deres barn. Enkelte foreldre velger å venter med å ta den endelig avgjørelsen til etter at barnet er født, mens noen overlater navnevalget til andre familiemedlemmer.

Men hva skjer om man velger et navn og så ombestemmer seg en stund etterpå?

Ville kalle opp etter moren

Det var nettopp det som skjedde med Camilla Vihovde, til tross for at hun hadde det ene navnet klart lenge før hun ble gravid.

– Jeg har alltid vært klar på at om jeg fikk en datter så skulle hun oppkalles etter min mor, Anne Grete, som døde da jeg var ni år gammel. Jeg valgte derfor at datteren min skulle få navnet Anne. I tillegg har jeg alltid likt dobbeltnavn, så jeg ville ha et til, forklarer hun.

Camilla forteller at hun lette etter passende navn i navnebøker og på nettet, men til slutt var det datterens far som kom opp med navnet Miriam. Det var et navn de begge likte og det ble derfor bestemt at datteren skulle hete Anne Miriam og at de kun skulle bruke Miriam til daglig. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer