Kan være farlig med for tykke klær!

Derfor bør du ta av vinterdressen i bilen.

TYKK VINTERDRESS: Slik bør du ikke kle barnet ditt i bilen! Foto: Shutterstock
TYKK VINTERDRESS: Slik bør du ikke kle barnet ditt i bilen! Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Se for deg en iskald morgen hvor familien er på vei til barnehagen. På med tykke vinterklær, ut for å skrape frontruta på bilen og spenne ungene fast i bilstolen.

Men stopp litt, her gjør du en bommert som kan få fatale konsekvenser.

Barnets tykke vinterklær forhindrer nemlig barnets sikkerhet ved en kollisjon.

LES OGSÅ: Ikke la barna putte dette i munnen!

Mer alvorlige skader

– En tykk vinterjakke gjør at beltet blir liggende en centimeter eller to fra huden. Dette bygger «slakk» som gjør at barnet kastes lenger fram i en kollisjon, før beltet begynner å stramme, forklarer kommunikasjonsrådgiver i Trygg Trafikk, Simen Sunde.

– Det kan føre til mer alvorlige skader enn hvis beltet umiddelbart strammes over barnets kropp og hindrer et lengre fremkast under kollisjonen, sier han.

I følge Trygg Trafikk er det å ikke stramme beltene nok, en av de mest vanlige feilene vi gjør når vi sikrer barna våre i bilen.

Kan skli ut

De tykke vinterklærne kan også få barnet til å virke mer bredskuldret enn det egentlig er. Dette kan føre til at man plasserer beltene for langt ut på skuldrene, slik at de i verste fall sklir av barnet ved en kollisjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer