Kåret tidenes beste leketøy!

Ekspertene var nesten enstemmige i sin dom!

LEKENE SOM HAR PREGET OSS: Leketrender kommer og går, men enkelte leketøy holder populariteten i generasjoner. Foto: Shutterstock
LEKENE SOM HAR PREGET OSS: Leketrender kommer og går, men enkelte leketøy holder populariteten i generasjoner. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en ny studie ble eksperter fra 100 selskaper innen leketøybransjen i Storbritania bedt om å rangere de tre beste leketøyene gjennom tidene.

Det eneste kriteriet representanter fra selskaper som Hasbro og Mattel hadde å forholde seg til, var at de ikke fikk lov til å stemme for leketøy som de selv produserte.

LES OGSÅ: - Det er en grunn til at vi har syvårsgrense!

Helt i tet

Resultatet var nesten enstemmig – så godt som alle hadde det danske leketøyet LEGO som sin absolutte favoritt.

På de neste plassene kom brettspillet Monopol, lekefiguren Actionman og bilbanen Scalextric. Blant topp ti kom også kjente leketøy som Rubiks kube, Star Wars leker og Barbiedukkene.

LES OGSÅ: - Bråkete leker er bra for barna!

Familieeid suksess

LEGO har hatt en eventyrlig vekst siden den familieeide bedriften ble etablert i 1932. Virksomheten har gjennomgått en stor utvikling fra å være et lite tømmerverksted til å bli en global virksomhet og verdens tredje største produsent av leketøy.

LEGO finnes i dag i de aller fleste norske hjem og er et leketøy som også blir satt pris på av mange voksne. Det finnes blant annet en egen forening for voksne LEGO-entusiaster. I Brikkelauget kan man møte andre likesinnede og få lov til å være «klossete».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer