Karina (36) er mamma til ni

– Her er det alltid full fart og stormende jubel!

<strong><b>BLOGGER OM LIVET SOM NIBARNSMAMMA:</strong></b> Karina er mamma til ni og elsker sitt hektiske hverdagsliv. Foto: Privat
BLOGGER OM LIVET SOM NIBARNSMAMMA: Karina er mamma til ni og elsker sitt hektiske hverdagsliv. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som mamma til ni barn i alderen 1-18 år, er det full fart hele dagen for Karina. Fra hun står opp grytidlig om morgenen til hun legger seg om kvelden, dreier det seg stort sett om barna.

– Jeg hadde vel egentlig bestemt meg for maks fire barn, men så kom det fem til, ler Karina Rege Olsen (36)

Allikevel sier hun at hun aldri ville ha vært det foruten. 

For det er ikke alltid foreldre som har mange barn alltid har planlagt det slik. Mammanett har tidligere snakket med tre forskjellige mødre med usedvanlig mange barn, og historiene om hvordan og hvorfor familien ble så stor er svært forskjellig.

Utfordrende men fantastisk

– Her er det fullt av barnelatter og skrik når de plutselig blir uenige – heldigvis så varer det som regel bare noen minutter, smiler hun.

– Det å ha barn i forskjellige alderstrinn kan være utfordrende, da de er så forskjellige og krever sitt på hver sin måte. Men det å se personlighetene deres er fantastisk. Det å se dem vokse til og ha sine egne meninger gir meg stor glede!

LES OGSÅ: Fem barn på seks år

<strong>BARN I ALLE ALDRE:</strong> – Det å se barna vokse til og ha sine egne meninger gir meg stor glede, sier nibarnsmammaen. Foto: Privat
BARN I ALLE ALDRE: – Det å se barna vokse til og ha sine egne meninger gir meg stor glede, sier nibarnsmammaen. Foto: Privat Vis mer

Innviklet logistikk

Karina har barn med seks forskjellige fedre og hverdagen blir derfor litt av et puslespill.

Når alle barna er hos henne i helger og ferier kan det bli hektisk, men det er allikevel disse dagene hun liker aller best.

– Da er det full fart og stormende jubel! Jeg elsker å ha alle barna rundt meg og har mange tomrom i ukedagene når ikke alle er her, sier hun.

– Logistikken er ikke alltid like enkel. Barna går på forskjellige idretter og mange ganger treffer dette på mine helger. Da må andre trø til også for jeg klarer ikke å dele meg i to, selv om jeg skulle ønske det av og til. Men stort sett går det veldig greit.

Stort hus

Selv om de er mange i familien, har Karina ikke noe imot at barna har med seg venner på besøk eller på overnatting. Plass har de dessuten nok av. 

– Det er jo allerede mange barn her, så hvorfor ikke la de få kose seg, sier hun. 

– Mannen min hadde hus når jeg møtte ham og vi har bygget det ut slik at det nå har ni soverom. To av jentene deler rom av eget ønske og guttene på tre og snart seks deler rom annen hver helg.

LES OGSÅ: Fembarnsmor: - Jeg er skapt for å føde!

<strong>ØNSKER SEG STØRRE BIL:</strong> Jeg skulle gjerne hatt en buss, sier Karina. Foto: Privat
ØNSKER SEG STØRRE BIL: Jeg skulle gjerne hatt en buss, sier Karina. Foto: Privat Vis mer

Dårlig med egentid

I en travel hverdag blir det lite egentid for nibarnsmoren.

– Jeg er dårlig til å prioritere meg selv, men har lovet meg selv at jeg skal bli flinkere til det i år, sier hun. 

– Barna er ellers flinke til å hjelpe til og leke med hverandre. Det positive med å ha mange barn er at de alltid vil ha hverandre og ha noen å henvende seg til når de trenger hjelp.

– Barna lærer å vente på tur og å være tålmodig. I tillegg er det utrolig mye glede og kjærlighet! 

– Det eneste negative er at jeg ikke har busslappen og helst skulle hatt buss. Jeg savner virkelig det å ha en stor bil, sier hun.

Tror hun er medlem av sekt

Karina forteller at den største misoppfatningen folk har om henne, er at de tror hun er medlem av en sekt.

– Mens enkelte tror jeg har mange barn fordi at jeg får mye penger for det, noe som ikke stemmer i det hele tatt! Noen sier at jeg er heldig og at det er en unik gave, andre sier at jeg ikke trenger å befolke verden alene.

LES OGSÅ: Sjekk de utrolige kommentarene familier med mange barn får!

Blogger om hverdagen

For å vise hvordan det egentlig er i en slik storfamilie, har hun nylig begynt å blogge om hverdagen sin.

– Skriving er som terapi for meg. Jeg begynte å blogge for å gi andre et innblikk i en litt spesiell hverdag og fordi jeg ønsker å vise at verden ikke alltid er A4 og perfekt for alle. Jeg vet at det er flere som er i min situasjon og jeg ønsker at de skal vite at de ikke er alene, avslutter hun

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer