Mobbing:

Karolin ble nesten kvalt av mobberne på barneskolen

Nå bruker hun sine egne opplevelser i barndommen som drivkraft i kampen mot mobbing.

MOBBING: Karolin ble utsatt for grov mobbing og trakassering på barne- og ungdomsskolen. Illustrasjonsfoto: Lopolo/NTB Scanpix
MOBBING: Karolin ble utsatt for grov mobbing og trakassering på barne- og ungdomsskolen. Illustrasjonsfoto: Lopolo/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

– Da jeg ble mobbet som verst på barneskolen, husker jeg at jeg tenkte at jeg skulle bruke dette som voksen for å hjelpe andre barn i samme situasjon. Det var motivasjonen min for å klare å stå i det, forteller Karolin Angelsen (38).

Hun er gründer og daglig leder av den frivillige organisasjonen Mobbestopp som jobber for å øke kunnskapen i befolkningen om mobbeproblematikk, samt å forebygge og stoppe mobbesituasjoner.

Angelsen, som er utdannet sykepleier og familieterapeut, forteller at drivkraften er hennes egne opplevelser fra barndommen. Hun ble nemlig selv utsatt for grov mobbing og trakassering gjennom nesten hele barneskolen og store deler av ungdomsskolen.

En episode hun aldri klarer å glemme, var da hun som tolvåring nesten ble kvalt av å få en snøball stappet ned i halsen.

– Det var på slutten av skoledagen og jeg var på tur hjem. Jeg ble møtt av noen gutter som hadde lagd en kjempestor snøball, de trykte den så langt ned i halsen min at jeg ikke fikk puste. Jeg vet ikke om det hele varte i ett eller i fem minutter, men det jeg husker var alle de tusen tankene som raste gjennom hodet mitt. Jeg var sikker på at jeg kom til å dø og jeg tenkte på rommet mitt, alle lekene mine og hva foreldrene mine ville tenke da jeg ikke kom hjem mer. Jeg kjente hjertet mitt som banket og den dunkende smerten i tinningen. Jeg tenkte at livet snart ville være over og at det ville bli godt å slippe, fordi jeg hadde det så vondt, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer