Tvillinger

Kimberly (37) har født tre tvillingpar

Nylig ble Kimberly Alarcon tvillingmamma for tredje gang – og er nå mor til 10 barn.

STOR FAMILIE: Bildet viser familien Alarcon, før det siste tvillingparet ble født. Foto: Skjermdump Instagram
STOR FAMILIE: Bildet viser familien Alarcon, før det siste tvillingparet ble født. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert

25. april ble amerikanske Kimberly Alarcon mor til tvillingene Kenzy og Kenzley. Kenzy ble født knappe tre minutter før Kenzley.

Søskenflokken på åtte ble dermed utvidet til 10, inkludert tre sett med tvillinger. Kimberly har født på naturlig måte alle gangene, unntatt den siste gangen – tvillingene måtte tas med keisersnitt.

Under siste svangerskap var Kimberly i utgangspunktet gravid med trillinger, men hun mistet det ene fosteret tidlig i svangerskapet.

- Det var et tøft svangerskap, men heldigvis klarte vi det. Kenzy og Kenzley startet reisen som en trio, men dessverre mistet jeg det jeg vil tro var min lille gutt, Kent. Gud gir oss det han vet vi kan håndtere, men vi vil alltid huske ham, og elske ham, skriver Kimberly i et innlegg på Instagram.

Kimberly har fått alle tvillingparene uten assistert befruktning – noe som gjør situasjonen deres enda mer uvanlig.

I tillegg til de nyfødte tvillingene, har Kimberly og John barna Brittney (17), Sarah (13), Hunter (10), tvillingene Zachary og Zoey (6), tvillingene Olivia og Oliver (4), og King (3).

Søskenflokk på 18

- Det er en håndfull, men vi er veldig takknemlige. Hjemmet vårt er fullt av kjærlighet. Vi har gode dager og dårlige dager – akkurat som en hvilken som helst familie. Vi må bare ta én dag av gangen, sa hun til TODAY Parents.

Å ha mange søsken er Kimberly vant til – selv har hun vokst opp i en søskenflokk på 18. Moren hennes fikk 10 biologiske barn, og adopterte åtte barn.

- Å ha et stappfullt hus er vanlig for meg. Vi var ikke bare 18 søsken, vi hadde også venner på besøk. Det hendte at vi var 30 barn i huset samtidig, sa hun videre.

Ektemannen John, derimot, vokste opp med kun én bror. Men han har alltid ønsket seg en stor familie.

- Reddet livet mitt

I et innlegg på Instagram takker Kimberly sin eldste datter for den personen hun er i dag:

- Jeg startet mammalivet i en alder av 18, da jeg fødte min datter som endret livet mitt fullstendig. Hun gjorde at jeg vokste opp, og for å være ærlig, reddet hun livet mitt.

Hvor ofte får man tvillinger?

Ifølge Store norske leksikon har tvillingfødsler forekommet én gang per 80-85 fødsler, med noe varierende hyppighet.

De siste tiårene har hyppigheten økt, da assistert befruktning og annen infertilitetsbehandling øker sannsynligheten for flerfødsler.

Dersom man får toeggede tvillinger én gang, er sannsynligheten for å få tvillinger i neste svangerskap dobbelt så høy som i befolkningen generelt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer