Kiropraktorbehandling i svangerskapet

Kiropraktorbehandling i svangerskapet
Kiropraktorbehandling i svangerskapet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

”Jeg trodde ikke man kunne få behandling i svangerskapet for bekkenløsning, når alt bare er løst”, og  ”Jeg har fått høre at ingen behandling hjelper uansett”. Dette er noen av utsagnene mine pasienter forteller meg at de hører i forbindelse med behandling når de er gravide, forteller kiropraktor Elisabeth. 

Mange kvinner opplever sitt første møtet med ryggsmerter når de er gravide. Få ganger i livet skjer det større  forandringer i kroppen på kort tid, enn under et svangerskap. Den raskt voksende magen, ny hormon balanse i kroppen, forandring i fysisk aktivitet, og for mange økt stress og usikkerhet, påvirker ryggsøylen enormt. Med ett er kvinnen ekstremt avhengig av full funksjon i ryggen.

De vangliste årsakene til at gravide oppsøker kiropraktoren er:

  • Vondt i bekkenet
  • Bekkenløsning
  • Bekkenlåsning
  • Vondt i ryggen
  • Vondt mellom skulderbladene
  • Vondt i nakken
  • Hodepine eller migrene
  • Ekstrem svangerskapskvalme
  • Forebygging

Bekkenet er en ring som består av tre bevegelige ledd, pluss halebenet., og fungerer som grunnmuren til resten av ryggsøylen. Kiropraktoren undersøker bevegelsen eller funksjonen i bekkenet og  i ryggen. Når et ledd er låst, irriteres nervene og vevet i området og kan gi smerter. Behandlingen består i å korrigere ledd funksjonen, eller å justere leddet. Mange er overasket over det ikke gjør noe vondt å få behandling, og at de ofte umiddelbart beveger seg lettere.

Ryggsøylen huser nervesystemet, og nervesystemet styrer alle funksjoner i kroppen. Kroppen selvregulerer, justerer, legger til rette, og gir næring til det voksende barnet i magen. Det er ganske fantastisk alt som skjer. Derfor er det ekstra viktig at ryggsøylen fungerer så fritt som mulig i svangerskapet.

Det viser seg at desto lenger våre gravide pasienter går med smerter, jo flere steder får de vondt. Det begynner gjerne med vondt i ryggen eller bekkenet, så får de vondt mellom skulderbladene, det blir tungt og puste, deretter blir nakken sliten, og til slutt får de gjerne hodepine.
Mange pasienter føler god nytte av å både gå til kiropraktor, akupunktør og fysioterapeut i svangerskapet. Den ene behandlingsformen utelukker ikke den andre. Du trenger ikke henvising fra lege for å oppsøke kiropraktor i svangerskapet. Alle får litt refusjon fra trygden. I tilegg kan kiropraktoren både sykemelde og henvise deg til fysioterapeut.


Av Kiropraktor Elisabeth Aas-Jakobsen, www.bekkenogbarn.no

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer