– Jeg synes dette er en forbanna uting. Hvis vi absolutt ville spise søppelmat, kunne vi gått på et gatekjøkken, sier June Marita Overå (34).
I likhet med mange foreldre har hun i sommer valgt å ta noen dager fri fra middagslagingen.
Sammen med sønnen på ni år og datteren på seks, har hun derfor fått gleden av å teste flere norske spisesteder.
Dårlig utvalg
Men mens vi voksne kan kose oss med en rikholdig meny bestående av gode og sunne retter, står det ifølge Overå ikke like godt til når man kommer til barnemenyene.
– Ungene kan stort sett velge mellom pølse og pommes frites, hamburger, kylling, pannekaker og pizza, forteller hun.
– Jeg har to barn som er veldig glad i det meste. De synes hamburger og pannekaker blir litt nitrist å spise hver eneste gang vi er ute, mens jeg sitter og jafser i meg godt med både kjøtt, fisk og gode grønnsaker. Ungene mine spiser det meste. De er veldig glade i mat og favorittene deres er torsk, poteter, hvitsaus og krabbe, forteller hun.
LES OGSÅ: Denne firebarnsmoren bruker bare 1000 kroner i uka på mat
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger