Fødselsfotograf Eva Rose

- Kjærligheten i fødestua er det mest kraftfulle jeg har sett

Fødselsfotograf Eva Rose var bare syv år gammel da hun fikk overvære sin første fødsel.

FØDSELSFOTOGRAF: Eva Rose har overvært hele 205 fødsler og er en av Norges mest erfarne fødselsfotografer. FOTO: Privat
FØDSELSFOTOGRAF: Eva Rose har overvært hele 205 fødsler og er en av Norges mest erfarne fødselsfotografer. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Hverdagen som fødselsfotograf består av mye venting. I flere uker før termin må fotografen være i beredskap og klar til å rykke ut, uansett tid på døgnet.

Med en slik jobb kan det være vanskelig å oppretthold et vanlig familieliv ved siden av, men for Eva Rose (43) har fødselsfotograferingen blitt en livsstil.

De to siste tiårene har hun dedikert nesten all sin tid å fotografere fødende kvinner, og til å vise omverdenen at fødsler faktisk er vakre og ikke noe ekkelt eller skummelt – som mange tror.

Eva er tredjegenerasjons fotograf, da både faren og bestefaren hennes også var fotografer. Sammen med sine to søsken vokste hun mer eller mindre opp i familiens fotoforretning i Fosnavåg på Sunnmøre.

Åtte år gammel fikk hun være med på å fremkalle filmer, hjelpe til i studio og bli med på fotoshoots. De første oppdragene som bryllupsfotograf fikk hun som 16-åring.

Familien var bosatt på Remøya, som bare har 300 innbyggere. På ei lita øy hvor de fleste var skipsredere, skilte familien seg ut med det som ble sett på som en noe alternativ levemåte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer