Kjøpe brukt barnesete - vær varsom!

Kjøpe brukt barnesete - vær varsom!
Publisert
Sist oppdatert

Vær oppmerksom ved kjøp av brukt bilsete. Det er ikke sikkert at det er godkjent, og hvis det har vært med i en bilkræsj er ikke sikkerheten lenger god nok. I denne videoen ser du hva du skal være spesielt oppmerksom på hvis du allikevel kjøper brukt eller arver et bilsete.

Videoen er laget for amerikanske foreldre så noe av informasjonen vil ikke stemme for oss som bor her i Norge. Vi har ikke siste forbruksdag stemplet bak på sidene men vi har datoen setet er produsert på. Klipsene som brukes på setene der er ulovlig å bruke i Europa.

Bloggen Sikring av barn i bil skriver: Skal man kjøpe sete brukt burde man aller helst kjøpe av noen man kjenner slik at man er sikker på at setet har blitt behandlet pent og ikke har vært utsatt for noe som kan forringe sikkerheten på setet. Det er ingenting i veien for å kjøpe et pent brukt sete, så lenge man vet historien til setet, passer på å få med bruksanvisningen og setet bør ikke være over 5 år gammelt når man kjøper det.

Les også: Bilsete til barn

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer