Klart du kan backpacke med barna, men dette må du være obs på!

Gunhild og Jonathan elsker å backpacke med barna i Latin-Amerika: - Det viktigste med å reise nå er at barna får en god opplevelse.

BACKPACKING MED BARN: Reisevante Gunhild og Jonathan er ikke redde for å ta med seg barna på backpacking i Latin-Amerika. Foto: Privat
BACKPACKING MED BARN: Reisevante Gunhild og Jonathan er ikke redde for å ta med seg barna på backpacking i Latin-Amerika. Foto: Privat Vis mer
Publisert

– Det viktigste med å reise nå er at barna får en god opplevelse, som gjør verden mindre men tankene litt større. Og at hver eneste reise blir et fint minne de tar med seg fra barndommen, sier Gunhild Santos-Nedrelid (34).

Gunhild bor sammen med ektemannen Jonathan (37) og deres to barn Ines (4) og Felix (9) i Brasil, hvor Gunhild jobber på den norske ambassaden i Brasilia. Nylig kom de hjem fra en tre ukers lang backpacking-reise i Guatemala og El Salvador.

Blant opplevelsene familien har å se tilbake på, er surfing langs de vakre strendene i El Salvador og grilling av marshmallows på varme lavasteiner ved den aktive vulkanen Pacaya i Guatemala.

Gunhild forteller at hun har backpacket mye i Latin-Amerika før hun ble mor, men at det er noe helt annet å reise sammen med barna.

– Urbefolkning i Guatemala har jeg på reiser uten barn ofte opplevd som reserverte overfor oss turister, men nå som vi reiste med barn var situasjonen helt annerledes. Mange var nysgjerrige på å snakke med meg fordi jeg var der med barna. Og når vi kom i snakk, fikk jeg mer innsikt i deres liv. Barna var en «icebreaker» i mange sammenhenger, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer