Klemmeposer med mat – hvor sunne er de egentlig?

Dette mener ernæringsfysiologen og tannlegen.

KLEMMEPOSER TIL BABY: I dag finnes det et stort utvalg klemmeposer med mat. Foto: Produsentene
KLEMMEPOSER TIL BABY: I dag finnes det et stort utvalg klemmeposer med mat. Foto: Produsentene Vis mer
Publisert

Klemmeposer med mat til baby har blitt svært populært de siste årene og det kommer stadig nye varianter. Klemmeposene kan inneholde middag, frukt, grøt, yoghurt og smoothie, men felles for dem alle er at de kommer med drikketut og at de er designet på en måte som gjør det lett for barnet å klemme og suge i seg maten – uten alt for mye søl.

Vi ba klinisk ernæringsfysiolog Kristine Møller vurdere innholdet i klemmeposene med frukt fra Semper, Nestlé, Ellas Kitchen, samt LilleGo fra Kiwi.

Møller er i utgangspunktet ganske positiv til slike klemmeposer og sier hun selv gir dem til sønnen sin på snart ett år.

– Jeg synes de er helt topp og et veldig lettvint alternativ for å få i de små barna frukt og grønt. Det er for eksempel veldig greit å kunne gi barnet en slik på bussen i stedet for å skulle stå der med en skje og banan, sier hun.

Lett å bli «avhengig»

Samtidig presiserer hun at det er viktig at slike klemmeposer blir gitt som et supplement til annet mat og ikke som en erstatning. Hun tror også det kan være lett for barnet å bli «avhengig» av å få slike poser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer