Kontantstøtte

Publisert
Sist oppdatert

Kontantstøtte til småbarnsforeldre omfatter barn mellom ett og tre år som er bosatt i Norge, og som ikke eller bare delvis benytter barnehageplass med statlig driftstilskudd. Fra 2012 stopper kontantstøtten for tåringene.

Kontantstøtten skal bl.a. bidra til at familien får mer tid til omsorg for egne barn og at familien gis en reell valgfrihet når det gjelder hvilken omsorgsform de ønsker for sine barn." (Sitat www.nav.no)

Kontantstøtten gis pr. barn. Støtten kan tidligst gis fra måneden etter at barnet fyller ett år, eventuelt fra måneden etter at stønadsperioden for fulle adopsjonspenger utløp, eller fra måneden etter at barnet slutter i barnehagen. Støtten kan maksimalt utbetales til og med måneden før barnet fyller tre år (2011). For adoptivbarn er den øvre grensen måneden barnet begynner på skolen. Som hovedregel utbetales kontantstøtten til den som barnet bor fast sammen med. 

Kontantstøttens størrelse (2011)


Vi gjør oppmerksom på at antall timer i barnehagen regnes ut fra hvor lang åpningstid barnehagen har. Om barnet for eksempel bare er i barnehagen 6 timer, vil man allikevel regne antall timer fra når barnehagen åpner til den stenger. Det vil ofte si 9-10 timer.

Slik går du frem
Du må søke om kontantstøtte i motsetning til barnetrygd. Du får kravblankett på trygdekontoret. Du kan få etterbetalt for opptil tre måneder før den kalendermåneden du satte frem krav om kontantstøtte.

 Avtalt oppholdstid i barnehagen (timer per uke) Beløp (kroner per måned)
 0 3 303,- (5.000 fra 1/8-12)
 1–8 2 642,-
 9–16 1 982,- 
  1 321,- 
  661,-
 33 og mer 0
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer