Kreative måter å fortelle at man er gravid

Kreative måter å fortelle at man er gravid
Publisert
Sist oppdatert

Fortalte du vennene dine om graviditeten i en statusmelding på Facebook, eller foretrakk du å si det ansikt til ansikt? Etter å ha holdt den gledelige nyheten hemmelig i noe som synes å være en evighet, er det mange som velger å dele nyheten på en kreativ måte.

Jeg har en bolle i ovnen!

Hilde hadde bolle i ovnen: Foto: Hilde Haaverstad Olsø
Hilde hadde bolle i ovnen: Foto: Hilde Haaverstad Olsø Vis mer

Å dele den gledelige nyheten med vennene våre på Facebook, er blitt en veldig vanlig og svært effektiv måte å spre budskapet på. Hilde Haaverstad Olsø lot vennene sine få noe å gruble på da hun la ut et foto av en enslig bolle i ovnen, med kommentaren “Tog du an?”. 

Hilde med "bollen fra ovnen" : Foto: Hilde Haaverstad Olsø
Hilde med "bollen fra ovnen" : Foto: Hilde Haaverstad Olsø Vis mer

 

– Jeg la ut fotoet på Facebook da jeg var ca. fire måneder på vei, forteller Hilde. – Jeg fikk veldig god respons fra vennene mine. Mange synes det var en artig måte å fortelle det på. Jeg hadde selvfølgelig delt nyheten muntlig med min nærmeste familie og venner først. Bestevenninna mi fikk nyheten mens vi satt og spiste boller hjemme hos meg. Skal si hun ble overraska – det var latter og gledestårer. Et flott minne!    

Graviditetstest på mail

– Hva er dette, spurte Eirik da han og samboeren sendte bilde av graviditetstesten til familie og nære venner. Det tok riktignok ikke lang tid før de første reaksjonene kom. – Er det virkelig hva jeg tror det er? svarte hans søster som lenge hadde gledet seg til å bli tante. 

Men ikke alle "tok den". – Et par barnløse kamerater skjønte ikke i det hele tatt hva motivet skulle forestille og måtte ha mange hint før de løste gåten, forteller han.

Hva kan dette være...?: Eiriks kamerater måtte ha mange hint før de løste gåten.
Hva kan dette være...?: Eiriks kamerater måtte ha mange hint før de løste gåten. Vis mer

Blogget nyheten!

Mammanettbloggeren Miiaa la en snedig plan for hvordan hennes svigerinne skulle få vite om at hun ventet barn nummer to.

LES INNLEGGET HER 

Det finnes det en app for!

"Alle" har en smarttelefon og det finnes en app for det meste – også for å annonsere graviditeten. Applikasjonen “Belly Snaps” er et program for gravide, som lar deg legge til tekster eller pene bakgrunner på magebildene dine. Den har også egne funksjoner for å annonsere graviditeten eller babyens kjønn. Dermed er du med et par trykk på telefonen klar for å kringkaste nyheten på Facebook, Instagram eller det sosiale nettverket som måtte passer deg best.

Ikke overraskende fant vi en app - også for dette! Et par klikk og du har publisert nyheten på sosiale medier.
Ikke overraskende fant vi en app - også for dette! Et par klikk og du har publisert nyheten på sosiale medier. Vis mer

 

En litt diskret Facebook-status

Linn Berit Eiesar og forloveden Steinar Mæhlum valgte også å fortelle sine venner om at de skulle bli foreldre via Facebook. Da de ventet sitt første barn lot Linn Berit seg avbilde mens hun “tilfeldigvis” leste magasinet Gravid. Vennene på Facebook skjønte fort hva som var årsaken, og kommentarer og gratulasjoner strømmet på. – Vi pratet om hvordan vi kunne annonsere graviditeten på en litt annerledes måte, sier Linn Berit. – Reaksjonene vi fikk fra venner og kjente var positive, og alle sa at dette var en ny og morsom måte å gjøre det på. 

Også da de ventet barn nummer to, valgte de å fortelle det via Facebook. De la ut en julehilsen med bilde av hele familien, og Linn Berit poserte med en trøye som hadde påskriften “Good news” over magen. Det tok litt lengre tid før denne lille diskrete beskjeden ble oppfattet, men da lyset gitt opp for vennene ble nyhetene selvsagt godt mottatt med mange kommentarer og gratulasjoner.  

Si det med en kake!

En annen kreativ måte å annonsere graviditeten på, er gjennom kakedekor. Torill valgte å invitere familien på kaffeselskap, og overrasket med en hjemmebakt kake som fikk familien til å spekulere. – Jeg elsker å bake, så det at det var kake på bordet overrasket ingen. Men jeg må si at moren min ble temmelig lang i masken da niesen min utbrøt “Se kaken forestiller en gravid mage!”. Det tok litt tid før de skjønte det, men de ble selvsagt kjempeglade. 

– Its a girl! Foto: Anettes Kaker, Facebookgruppe
– Its a girl! Foto: Anettes Kaker, Facebookgruppe Vis mer

 

En kake med stort potensiale som gledesspreder. Foto: Anettes Kaker, Facebookgruppe
En kake med stort potensiale som gledesspreder. Foto: Anettes Kaker, Facebookgruppe Vis mer

 

Si det med en kake! : Foto: Charlee Brown / Flickr
Si det med en kake! : Foto: Charlee Brown / Flickr Vis mer

 

Å si det med kake er også blitt en populær måte å dele nyheten om hvilket kjønn barnet vil få. I USA har såkalte “Gender reveal party” blitt en trend. Det vil si at de vordene foreldrene holder en fest for familie og venner, hvor de avslører hvilket kjønn det blir. Dette kan for eksempel skje ved at foreldrene på ultralydundersøkelsen ber jordmoren om å skrive kjønnet på babyen på et ark og putte det i en konvolutt. Deretter blir den gitt til en baker, som baker en kake til festen. Hvis det er rosa fyll inni kaken, er det en jente, blått fyll betyr at det blir en gutt!  

LES OGSÅ: 11 drømmefødsler 

Rosa fyll kan bare bety en ting! : Foto: John Lawlor / Flickr
Rosa fyll kan bare bety en ting! : Foto: John Lawlor / Flickr Vis mer

 

Overrasket både mannen og foreldrene

Veronika Døli elsker å overraske, og da hun var gravid med barn nummer to ønsket hun å fortelle det til mannen sin på en morsom måte. – Den dagen jeg fant ut at jeg var gravid igjen, ville jeg overrumple mannen min ved å fortelle nyheten når han kom hjem fra jobb. På nettet kan man kjøpe trøyer hvor det står “jeg skal bli storesøster”, men siden jeg ikke rakk å kjøpe en laget vi den likeså godt selv, forteller Veronica. – Sammen med Martine som var nesten to år den gangen, fant jeg frem en hvit babybody, som vi tegnet og skrev teksten på. Den positive graviditetstesten, en nyfødtbleie og en sutt ble deretter puttet opp i en gavepose, som Martine ga til faren sin da han kom hjem. Når han så teksten på bodyen utbrøt han “Hææ tuller du?”, og så ble han selvsagt superglad.

Martine klar for å bli storesøster: Foto: Veronika Døli
Martine klar for å bli storesøster: Foto: Veronika Døli Vis mer

Også Veronikas foreldre fikk vite om at de skulle bli besteforeldre igjen på en spesiell måte. – Jeg hadde besøk av foreldrene mine i forbindelse med at det var farsdag. Jeg hadde laget et farsdagskort til faren min, og på slutten hadde jeg skrevet “P.S. Lillebror/søster kommer i juni”. Jeg filmet faren min mens han leste kortet høyt. Det var en herlig reaksjon som vi har foreviget for alltid.

Pakket inn bokstav-klosser i julegave

Å filme mens man annonserer graviditeten er etter hvert blitt veldig populært, og på YouTube finnes det massevis av filmer av ekstatisk glade besteforeldre. De vordene foreldrene i denne filmen fant ut at de skulle pakke inn fire klosser med bokstavene B-A-B-Y på og så ga de fire familiemedlemmer en kloss hver i julegave. Familien ble bedt om å åpne pakkene samtidig, mens de filmen begivenheten. At dette var en gledelig nyhet for den kommende bestemoren var det ingen tvil om, skal vi dømme ut i fra den fantastiske reaksjonen! 

 

Dekorerte servietter

Da Ashley med bloggen Hither & Thither skulle fortelle om graviditeten til sine foreldre, valgte hun å gå kreativt til verks.

Servietter med et budskap:  Foto: Ashley Muir Bruhn
Servietter med et budskap: Foto: Ashley Muir Bruhn Vis mer

 

– Foreldrene mine skulle komme på middag og jeg bestemte meg for å dekorere serviettene våre med påskriftene “Bestemor”, “Bestefar”, “Mor” og “Far”, forteller hun. – Da det var tid for å spise, ba jeg foreldrene mine om å finne plassene sine ved bordet. Moren min skjønte tegningen med en gang, men det var veldig morsomt å se hvor lang tid faren min brukte på å finne sin plass. Han kikket på serviettene “Far” og “Bestefar” opptil flere ganger, før han så på meg og hvisket sjokkert “Er du gravid?!”. 

LES OGSÅ: Når fortelle at man er gravid? 

Hva gjorde du?

Fortalte du om graviditeten på en morsom måte? Del gjerne historien din med oss! Bruk kommentarfeltet nedenfor.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer