Kristin Gjelsvik

Kristin Gjelsvik raser etter «mammashaming»

Ettbarnsmoren fikk høre det etter at hun dro på festival uten sønnen.

KRISTIN GJELSVIK: Influenseren og bloggeren Kristin Gjelsvik tar et oppgjør med folk som mener at hun er en dårlig mor, fordi hun prioriterer seg selv i noen dager. FOTO: Yvonne Wilhelmsen / KK
KRISTIN GJELSVIK: Influenseren og bloggeren Kristin Gjelsvik tar et oppgjør med folk som mener at hun er en dårlig mor, fordi hun prioriterer seg selv i noen dager. FOTO: Yvonne Wilhelmsen / KK Vis mer
Publisert

Den siste tiden har influenser og TV-profil Kristin Gjelsvik (35) valgt å prioritere seg selv og sine behov, fremfor det å være mor. Sønnen Falk (3) har hun latt guttens far, Dennis Poppe (30), ta seg av.

Dette forteller influenseren selv i et innlegg på Instastory, som hun har kalt «momshaming».

- Juni har vært en måned som har vært litt min måned, der jeg har satt Kristin først. Der jeg faktisk bare har vært Kristin, og veldig lite mamma, og det har vært så nødvendig for meg, sier hun i videosnutten filmet i bilen på vei hjem fra festivalen Palmesus.

FOTO: Skjermdump / Instagram @kristingjelsvik
FOTO: Skjermdump / Instagram @kristingjelsvik Vis mer

Men dette har fått mange av 35-åringens følgere til å se rødt. Det har nemlig tikket inn med illsinte meldinger, der folk kritiserer ettbarnsmoren for å være egoistisk og selvsentrert.

- Jeg har fått mange meldinger fra sinte folk som mener at jeg er en elendig mamma. Men jeg kommer ikke med noen forsvarstale her nå, fordi jeg vet at jeg er verdens beste mamma for mitt barn, sier hun videre i videosnutten.

Kritikk på løpende bånd

Hun blir også provosert av tanken på at det «alltid» er kvinner og mødre som får høre det, dersom de velger å prioritere seg selv noen dager, enn når menn og fedre gjør det.

- De kan dra på gutteturer, utflukter, jobbe offshore, og være vekk i ukevis uten at noen i det hele tatt tenker over det. Men med én gang det er vi kvinner som er ute på tur, vi mødre, og setter oss selv først, da kommer kritikken på løpende bånd, sier hun tydelig oppgitt.

Men tidligere i sommer var Kristin, Dennis Poppe og sønnen Falk på familietur til Danmark, og har blant annet hygget seg i Legoland.

Kristin Gjelsvik ble først kjent for det norske folket da hun deltok i reality-serien Paradise Hotel i 2012. Det var også her hun møtte Dennis Poppe, som skulle bli far til hennes barn.

Får støtte

I etterkant av innlegget på Instagram har Kristin fått mye respons, og i et nytt innlegg har hun oppdatert følgerne sine, som vitner om at dette er noe mange kjenner seg igjen i:

«Jeg har fått enorm respons på storyen jeg la ut for et par dager siden, hvor jeg snakket om behovet mitt for egentid. Dette innlegget er høyst nødvendig mht. meldingene jeg har fått fra dere fine mødre. Mødre som får dårlig samvittighet over å prioritere seg selv, og som blir shamet av andre mødre over å faktisk sette seg selv først fra tid til annen! Nå er det nok!».

KK har forsøkt å få en kommentar av Kristin Gjelsvik, som foreløpig ikke har besvart våre henvendelser.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer