Naturlig hudpleie:

Kristine har kuttet ned på såpebruken og lager nå sin egen tannkrem og deo

Men ett skjønnhetsprodukt har hun ikke klart å kutte ut ...

KUTTET NED PÅ HUDPLEIEPRODUKTENE: – Jeg mener ikke at vi skal gå rundt å stinke hest, men vi tåler nok å være litt mindre «rene» enn det vi tror, smiler Kristine Oddvin Andersen. FOTO: Privat
KUTTET NED PÅ HUDPLEIEPRODUKTENE: – Jeg mener ikke at vi skal gå rundt å stinke hest, men vi tåler nok å være litt mindre «rene» enn det vi tror, smiler Kristine Oddvin Andersen. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig kunne vi i DailyMail lese om en australsk mamma som har valgt å kutte ut alle hud- og hårpleieprodukter, inkludert parfyme og hårfarging.

Hun har også redusert bruken av såpe og har sluttet å vaske barnas hår med andre produkter enn vann og oljer.

Tobarnsmoren Virginia Tapscott forteller til DailyMail at hun bekymrer seg over alle kjemikaliene denne typen produkter inneholder og hvilken innvirkning det har på miljøet vårt.

En del norske foreldre velger også å redusere bruken av hud- og hårprodukter, om enn ikke i like stor grad som Virginia.

Kristine Oddvin Andersen, som har en datter på tre år, forteller at hun for cirka syv år siden begynte å gjøre endringer med tanke på fremtidig graviditet.

– Jeg leste flere bøker og mange artikler om temaet og konkluderte med at det neppe kunne være spesielt hensiktsmessig med masse syntetiske kjemikalier i kroppen. Dette er tross alt for det meste stoffer vi har eksponert oss for i en mikroskopisk del av vår historie, sier hun.

Erstattet hudkremen med vegetabilske oljer

Kristine mener det sjelden bare er én årsak til at vi mennesker blir syke, men at det skyldes summen av alt vi utsetter oss for i vår moderne livsstil. Hun har derfor valgt å minimere bruk av alt som kan belaste og stjele kapasitet fra kroppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer