Kunne du tenke deg å GPS-spore barnet ditt?

En ny personvernundersøkelse gjort av Datatilsynet, viser at nordmenn flest er skeptiske til GPS-sporing av barn.

SPORING MED GPS: Lar deg holde kontroll på når og om barna ankommer skolen. Foto: Colourbox
SPORING MED GPS: Lar deg holde kontroll på når og om barna ankommer skolen. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Personvern-undersøkelsen ble gjennomført i perioden 18. til 30. november 2013 av Opinion Perduco på oppdrag fra Datatilsynet.

Undersøkelsen hadde fokus på hvilke nye teknologier og tjenester folk bruker i dag, og hvilke de kunne tenke seg å bruke i fremtiden.

Felles for teknologiene det ble spurt om, var at de alle samler inn personopplysninger om brukerne.

Generelt viste resultatene i undersøkelsen at nordmenn er åpne for å ta i bruk ny teknologi av denne typen. Dette gjaldt derimot ikke bruk av GPS-sporing av barn.

Her svarte hele 54 % av deltagerne nei. 1 % svarte at de allerede brukte denne typen teknologi, mens 26 prosent var positive til å bruke det.

Ser ikke behovet

Informasjonsdirektør i Datatilsynet Ove Skåra tror at folk flest er skeptisk til bruk av GPS-sporing av barn fordi de rett og slett ikke ser behov for det i sin hverdag.

– Og at de i tillegg opplever at det kan innebære et uforholdsmessig inngrep i den individuelle frihet og selvstendighet som også barn skal ha. Det har også noe med det gjensidige tillitsforholdet å gjøre tror jeg. Å vise barna at man stoler på at de kan ta ansvar, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer