Stor baby

Kvinne (27) fødte baby på 7 kilo

Den nybakte moren fikk sjokk da hun ble fortalt hva sønnens vitale mål var.

STOR BABY: Den brasilianske guttungen veide 7 kilo da han kom til verden i slutten av januar. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB
STOR BABY: Den brasilianske guttungen veide 7 kilo da han kom til verden i slutten av januar. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Vis mer
Publisert

Den 18. januar 2023 ble det født en liten gutt på et sykehus i Amazonas i Brasil. Gutten ble tatt med keisersnitt - og det er kanskje ikke så rart, ettersom hans vitale mål var 7 kilo og 59 centimeter.

Det er den brasilianske avisen Diario do Nordeste som opplyser om rekordbabyen. Det antas nemlig at guttebabyen er den største babyen som noen gang er blitt født i Amazonas.

Selv moren, 27-åringen Cleidiane Santos dos Santos, fikk sjokk da legene fortalte henne hva den nybakte sønnen hennes veide og hvor lang han var.

Gutten har fått navnet Angerson Santos.

Har startet innsamlingsaksjon for å få store nok babyklær

Etter fødselen har sykehuset startet en innsamlingsaksjon, der de håper å få samlet inn babyklær som passer den nyfødte gutten. Han er nemlig altfor stor for babyklærne som foreldrene allerede hadde kjøpt inn.

I Norge var gjennomsnittsvekten til en nyfødt baby i 2020, ifølge Folkehelseinstituttet, 3,5 kilo.

Men vekten til Angerson Santos er ikke unik - for her hjemme er det blitt spekulert i om babyen Bjørn-Erik, som kom til verden i 1999, hadde rekorden som Norges tyngste nyfødte baby.

Han veide nemlig 7,1 kilo da han ble født!

- Helt normal, vaginal fødsel

KK har tidligere intervjuet Bjørn-Erik (23) og mamma Hanne Heian.

– Det er litt moro at jeg trolig er den tyngste babyen som er født i Norge. Da er jeg tross alt norgesmester i noe, har Bjørn-Erik tidligere sagt med et smil.

Og i motsetning til den brasilianske guttebabyen Angerson, kom norske Bjørn-Erik til verden gjennom en helt normal, vaginal fødsel.

- Jeg husker at jeg måtte bli satt i gang og at de tok vannet, men ellers var det en veldig fin fødsel. Jeg måtte heller ikke sy noen rifter, til tross for at han hadde en hodeomkrets på 43 cm. Han var med sine 58 cm også ganske lang, har mamma Hanne tidligere uttalt i KK-intervjuet.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer