Mobilbruk barn

- La barna gå på besøk til hverandre uten mobilen!

Da Susanne arrangerte bursdagsfest for sin 11 år gamle sønn opplevde hun at bursdagslekene raskt ble utkonkurrert av YouTube.

HEKTA PÅ MOBILEN: Kan barns mobilbruk gå ut over deres sosiale trening? FOTO: NTB Scanpix
HEKTA PÅ MOBILEN: Kan barns mobilbruk gå ut over deres sosiale trening? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Bør barn alltid ha med seg mobiltelefonen når de besøker hverandre? Nei, mener frustrert mamma. Susanne forteller til KK at hennes 11 år gamle sønn lenge hadde gledet seg til å invitere vennegjengen på bursdagsfest med overnatting.

Kvelden startet bra med kino og pizza, men etter hvert tok festen en vending hun ikke hadde forutsett.

– Mens de spiste foreslo en av guttene at de skulle gjøre en mimelek. Barna satte i gang, men leken stoppet brått opp da en av gutta tok frem telefonen sin for å vise noe til sidemannen. Deretter avsto de to fra å leke videre og krøp heller opp i soveposene sine for å kikke på skjerm.

– De andre guttene forsøkte å få leken i gang igjen, men så bestemte en av dem seg for at han også ville finne frem mobilen, forteller hun.

Bursdagslekene ble utkonkurrert av YouTube

For bursdagsbarnet ble resten av overnattingsfesten en stor skuffelse. Planene hans om å spille brettspill og gjøre ulike aktiviteter, ble utkonkurrert av ulike YouTubere.

Det var vanskelig for elleveåringen å forstå hvorfor vennene kom på kosekvelden da de ikke ville være sammen med ham likevel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer