Lag og frys barnemat på enkel måte

Grønnsaker - gode råvarer!
Grønnsaker - gode råvarer! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Slik lager jeg middagsmat til babyen:Jeg moser nykokte grønnsaker, kjøtt eller fisk hver for seg i food-processor. Fyller mosene i nye fryseposer/brødposer, ca. 1/3 fulle og legger til avkjøling i kaldt vann. Legger posene på et brett, f.eks. stekeplate, og klapper dem flate, ca. 1 cm.Setter brettet i fryseren. Det blir frosne plater med mos.  Løsner plastposen fra platen med litt varmt springvann. Brekker platen i biter, bruker hammer hvis det trengs. Bitene tas ut av posen og oppbevares videre i plastbokser i fryseren.Så er det snart gjort å lage til et måltid og store muligheter for å variere. Biter av de ønskede ingrediensene legger jeg på tallerken og varmer i mikrobølgeovnen. Kan blandes og krydres også.Hvis vi skal ut legger jeg frosne biter i et rent glass, varmer det rett før bruk i mikrobølgeovn eller vannbad. Må brukes snart etter det er tint p.g.a. holdbarheten.Når barnet kan begynne å tygge, blander jeg i f. eks. kokt makaroni, ris eller potetbiter. Kombinerer etterhvert med ting fra middagen til resten av familien.Lager også mos av rå frukt: epler og pærer blanding, noen ganger banan også. Den blir best hvis pærer er godt modne. Kan ligge påkjøkkenbenken til de er modne.I stedet for "posemetoden" kan man jo bruke isterningformer eller lignende, men da trenger du mange hvis du vil lage mye på en gang. Det er dessuten ofte greit å ha biter i forskjellige størrelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer