Slik lager jeg middagsmat til babyen:
Jeg moser nykokte grønnsaker, kjøtt eller fisk hver for seg i food-processor. Fyller mosene i nye fryseposer/brødposer, ca. 1/3 fulle og legger til avkjøling i kaldt vann. Legger posene på et brett, f.eks. stekeplate, og klapper dem flate, ca. 1 cm.
Setter brettet i fryseren. Det blir frosne plater med mos.
Løsner plastposen fra platen med litt varmt springvann. Brekker platen i biter, bruker hammer hvis det trengs. Bitene tas ut av posen og oppbevares videre i plastbokser i fryseren.
Så er det snart gjort å lage til et måltid og store muligheter for å variere. Biter av de ønskede ingrediensene legger jeg på tallerken og varmer i mikrobølgeovnen. Kan blandes og krydres også.
Hvis vi skal ut legger jeg frosne biter i et rent glass, varmer det rett før bruk i mikrobølgeovn eller vannbad. Må brukes snart etter det er tint p.g.a. holdbarheten.
Når barnet kan begynne å tygge, blander jeg i f. eks. kokt makaroni, ris eller potetbiter. Kombinerer etterhvert med ting fra middagen til resten av familien.
Lager også mos av rå frukt: epler og pærer blanding, noen ganger banan også. Den blir best hvis pærer er godt modne. Kan ligge på
kjøkkenbenken til de er modne.
I stedet for "posemetoden" kan man jo bruke isterningformer eller lignende, men da trenger du mange hvis du vil lage mye på en gang. Det er dessuten ofte greit å ha biter i forskjellige størrelser.
Hilsen en pappa.