Lager amme-barbie for å fjerne tabuer

Tobarnsmor ønsker å fjerne tabuene rundt amming. - Barn trenger ikke egne dukker til dette, mener ekspert.

GIR DUKKENE EN MAKE-UNDER: Betty Strachan gir Barbiedukkene et nytt utseende og en baby de kan amme. Foto: Privat     
GIR DUKKENE EN MAKE-UNDER: Betty Strachan gir Barbiedukkene et nytt utseende og en baby de kan amme. Foto: Privat      Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er det på tide at barn får flere leketøy som lærer dem at amming er en helt naturlig ting?

Ja, mener den australske tobarnsmammaen Betty Strachan, som har fått stor oppmerksomhet i utenlandske medier etter at hun har begynt å selge spesiallagde Barbiedukker som ammer.

I utgangspunktet dreier det seg om «Barbie yoga-dukker» som har ekstra bøyelige ledd slik at de enkelt kan holde en baby. Strachan gir så dukkene en «make-under» som innebærer å fjerne dukkens sminke og tegne ansiktstrekkene på nytt slik at dukken får et mer naturlig utseende.

KK.no har tidligere skrevet om småbarnsmoren som gjorde en lignende «make-under» på Bratz-dukker.

Startet salg etter stor etterspørsel

Betty Strachan forteller til KK.no at beslutningen om å lage en ammende Barbiedukke egentlig begynte som en intern spøk i en mammagruppe hun tilhører.

– Men etter at jeg fikk så mange positive tilbakemeldinger fra dem, bestemte jeg meg for å poste bilder av dukkene på Instagramkontoen min. Etter det begynte jeg å motta forespørsler etter spesialtilpassede ammedukkesett og så fortsatt det bare, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer