Reborndukker:

Lager kopier av nyfødte babyer

- De har behov for omsorgsfølelsen og de vil ha noe lite som kjennes ut som den de har mistet.

VIRKELIGHETSTRO DUKKER: Reborndukker blir blant annet kjøpt av sørgende foreldre som har mistet et barn. Foto: Privat
VIRKELIGHETSTRO DUKKER: Reborndukker blir blant annet kjøpt av sørgende foreldre som har mistet et barn. Foto: Privat Vis mer
Publisert

– Det er flere som bruker reborndukker for ulike typer sorg, gjerne fordi de har mistet et barn eller fordi de ikke kan få barn selv. Noen spør også om å få en dukke som kan ligne eller minne dem om barnet de har mistet, sier Rita Fauske-Kildahl.

Hun har lang erfaring med å lage Reborndukker, det vil si dukker som skal ligne mest mulig på babyer og som kan være utrolig virkelighetstro.

Denne typen dukker er ifølge Fauske-Kildahl mye mer utbredt enn det mange kanskje tror. Selv begynte hun å lage dukker som en hobby for cirka tre år siden og sier hun opplever at populariteten bare har økt de sist årene.

– Flere og flere har en liten reborndukke i vogna si når de går tur, uten at noen vet det. Når folk ser fort oppi, så ser det jo bare ut som en helt vanlig baby som sover. Nå har jeg det som hobby men tidligere lagde jeg dukker på bestilling og de var utrolig lette å få solgt. Jeg hadde en bestillingsliste på opptil to år!

– Nivået blant de som lager slike dukker her i Norge har også økt, slik at man kan få veldig fine og virkelighetsnære dukker. Prisen varierer i forhold til standarden og nye dukker selges vanligvis for rundt 4500-8000 kroner, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer