Langvarig og hard fødsel ble til slutt keisersnitt

Publisert
Sist oppdatert

LUCAS BLIR FØDT

Natt til søndag 22’nde juli satt jeg som vanlig inne på chatten sammen med natteravnene på SnartMamma.com. Hadde hatt noen fine ”lugginger” i korsryggen hele dagen, men nå begynte de å virkelig å ta seg opp!

Ramgad spådde at nå var det i gang. Og jaggu hadde hun rett gitt! Rundt halv ett gikk jeg på do, og der kom slimproppen! Jeg visste jo at det kunne drøye lenge for det, så jeg tok det helt med ro. Gikk å la meg for å prøve å sove litt, men etter et noen timer måtte jeg bare gi opp. Sto opp og begynte å ta tiden på ”luggingene”, og de kom nokså hyppig, 6 min mellom hver… Halv seks på søndag morgen vekte jeg samboeren og sa at nå måtte han stå opp. Ringte føden å fikk beskjed om å komme inn, da var det 3 min mellom hver rie og nå begynte de å sette seg i magen også! Etter litt stressing og banning rundt i heimen var vi endelig på vei ned til Ullevål rundt seks-syv tida. Merkelig nok var jeg knusende rolig, var så sikker på å bli sendt hjem igjen. Kom opp på føde B, og fikk komme inn på en vente stue. Der ble det målt blodtrykk, urinprøve og CTG ble satt på. Nå gjorde det ganske vondt syntes jeg da, men kunne jo ikke begynne å klage alt da! Etter 30 min i CTG kunne vi få gå å få i oss litt mat, det var ingen fødestuer ledig enda. Vi skulle få en av de store stuene med badekar og sånn sa hun, og jeg kunne nesten ikke vente til jeg kunne få legge kroppen i vann!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer