Legemidler til barn

Legemidler til barn
Legemidler til barn Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Riktig medisinering til barn er viktig. Det er ikke alltid like enkelt å få i barnet medisinen, men det finnes noen enkle grep man kan gjøre. Les doseringsanvisningen som står på etiketten og pakningsvedlegget nøye før barnet får medisinen.

Medisiner i forskjellige formerTabletter og kapsler kan være vanskelig å svelge for barn, spesielt for de under 5 år. Ved å knuse tablettene eller åpne kapslene og blande dette med noe barnet liker som grøt, yoghurt eller syltetøy kan medisineringen bli enklere. Spør på apoteket om hvilke tabletter du kan knuse og hvilke kapsler du kan åpne for å ta ut innholdet.

Hvis medisinen finnes i flytende form som miksturer og oppløsninger kan disse være gode alternativer istedenfor tabletter. Bruk alltid doseringssprøyte, måleskje eller målebeger som du får på apoteket for å få målt opp riktig dose. Det er viktig å riste miksturer godt før du måler til den rette mengden slik at det ikke ligger noe medisin igjen i bunnen av flasken. Miksturer har ofte vond smak og smakstilsetninger er i mange tilfeller satt til. Et tips kan være å skylle munnen med noe godt å drikke etter inntak av medisinen for å maskere den vonde ettersmaken. Munnen bør alltid skylles etter inntak av antibiotikamiksturer. Kalde miksturer har mindre smak enn når den er temperert (romtemperatur).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.