- Legen sa jeg skulle sende henne i barnehagen!

Den fortvilte moren forteller at datteren hadde nesten 40 i feber.

FEBERSYKT BARN: Moren til fireåringen sier hun er forferdet over at legen mente hun skulle sende datteren i barnehagen med feber. Foto: Shutterstock
FEBERSYKT BARN: Moren til fireåringen sier hun er forferdet over at legen mente hun skulle sende datteren i barnehagen med feber. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter nesten en uke med høy feber uten at det så ut til å bli bedre, tok moren med seg sin fire år gamle datter til fastlegen for andre gang.

Her forteller hun at legen foretok blodprøver og konkluderte med at fireåringen nok hadde fått et virus som førte til feberen.

LES OGSÅ: Desto eldre barna blir, jo mer slurver foreldre med sikkerheten i bilen.

Ønsket legeerklæring

Siden hun hadde vært hjemme med sykt barn i mange dager, ba hun om å få en legeerklæring som hun kunne gi til arbeidsgiveren for å bekrefte at datteren var syk. Svaret hun fikk fra fastlegen overrasket henne.

– Han sa at jeg skulle sende henne i barnehagen og at jeg kunne hilse barnehagen og si at hun var i god nok form.

– Deretter la han ut om at han syntes barnehagene er for kjappe med å sende barna hjem når de har feber og at de heller burde se på allmenntilstanden deres, forteller hun.

I følge moren tilbød legen seg å skrive ut en legeerklæring på de tre første dagene, men at han ikke støttet henne i å være mer hjemme med datteren.

Kvinnen Mammanett har vært i kontakt med ønsker ikke å stå frem med navn og bilde, eller oppgi legens navn. Mammanett understreker at det derfor bare er hennes versjon av historien som kommer frem her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer