– Legen spurte om vi ønsket å redusere antall fostre

Da Trine Jacobsen gikk gravid med trillinger fikk hun sjokk da hun kom på Rikshospitalet for rutineundersøkelse.

TRILLINGENE: 7. april kom Emil, Even og Elias til verden, velskapte og fine.  Foto: Privat
TRILLINGENE: 7. april kom Emil, Even og Elias til verden, velskapte og fine. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å bli gravid med trillinger er ikke vanlig. I Norge blir det trillinger i 1 av cirka 7000 fødsler, ifølge Store norske leksikon.

Et trillingsvangerskap er forbundet med risiko, derfor ble Trine Jacobsen og Morten Moe Johansen raskt henvist til Rikshospitalet i Oslo da ultralyden viste tre fostre på skjermen.

– Det første de spurte om, var om vi ønsket å redusere antall fostre fordi trillinger er vurdert som høyrisiko både i svangerskapet og fødselen. Man kan oppleve at fostrene ikke vokser likt fordi de stjeler næring fra hverandre. Vi måtte være på Rikshospitalet til de så at alle vokste jevnt og var stabile, fortalte Jacobsen til Telemarksavisa i oktober.

– Var det virkelig det første de spurte om på Rikshospitalet? Hvordan reagerte du?

– Jeg ble veldig satt ut.

- Legen spurte oss før han hadde undersøkt meg. Jeg sa «unnskyld meg, men dette har jeg ikke hørt noe om. Alt så jo bra ut på ultralyd og vi kommer aldri til å fjerne friske fostre. Jeg kan ikke ta et slikt valg», sier Jacobsen til Mammanett.no.

På dette tidspunktet var Jacobsen 11-12 uker på vei. Hun kan skjønne at spørsmålet hadde blitt stilt dersom det hadde vært tegn til mye trøbbel, men det var det jo ikke. Heldigvis!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer