Leker til baby 2-4 mnd.

babygym
babygym Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Leker tilpasset spedbarn skal gi babyen opplevelser og inntrykk. Farger, lyd, bevegelse og kanskje til og med lukter er viktige den første tiden. Babyleker som aktiverer barnets alle fem sanser, er gode. Etter hvert kan barnet også berøre leken, og da blir overflate viktigere. Er den myk, hard, varm eller kald? Kanskje den er våt? Vi kan selv gjøre mange ting med en bra leke: varme den i hånden, legge den i kjøleskapet en stund, kanskje fukte den? Det handler om opplevelser! Ikke glem den gode følelsen en treleke gir! Den er aldri helt kald, aldri helt hard (som en plastleke kan være).

Barnet er klart for mer stimulering. Start med få inntrykk og øk etter hvert. Barnet liker å kikke på ulike leker, slå etter og smake. Baby-gym anbefales da disse ofte engasjerer barnet over tid og ikke flytter seg bort fra barnet. Bruk en baby-gym som har lekene vendt ned mot barnet. Barn i denne perioden liker ansikt, smil, speil, lyd (ikke for høy), rene farger...

Rangler med kontraster, klare farger, lyd, harde/myke ujevne overflater er stimulerende for barnets sanser. Rangler kan gjerne festes slik at de holder seg på et sted, f.eks. med sugekopp eller borrelås. Viktig med alle leker å ta de bort når barnet gir uttrykk for at det har fått nok. Rist med en rangle på en side av barnet til det snur seg mot lyden. Flytt så ranglen til den andre siden. Dette gir babyen trening i å oppfatte hvilken retning lyden kommer i fra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.