Leker til baby 5-8 mnd

babyrangle
babyrangle Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Babyen kan etter hvert kommes seg litt framover og kan holde litt større leker i grepet. Aktivitetsenter med ulike overflater, farger, kontraster og lyder er nå spennende. Likeså badeleker med friske farger er fengende. Badeleker som dupper i overflaten gir ofte barna lyst til å plaske og utfolde seg i vannet. Ei vannkanne i friske farger kan gjøre hårvasken litt mer ufarlig.

Babyer i denne alderen elsker "borte-titt-tei-leker". Legg en vaskeklut over en leke. Spør babyen: "Hvor er leken?" Ta bort vaskekluten og si: "Hurra, der var den!" Gjenta dette flere ganger. Kanskje babyen selv vil prøve å ta bort kluten for å kikke etter leken.
Babyen begynner å fatte interesse for telefonen og kanskje fjernkontroller. Lat som om du snakker i telefonen, evt. en leketelefon. Legg røret inntil barnets øre og gjenta ordene. Plukk ut batteiene i fjernkontroller og la babyen undersøke og trykke på knappene. Kontroller først at ingen av knappene kan rives av - slik at babyen kan få dem i munnen.

Kjeler og ufarlige kjøkkenredskaper er også morsomme å leke med. La barnet gå på oppdagelsesferd i kjøkkenskuffen. Sørg for at det ikke finnes redskaper barnet kan skade seg på.

Barnet er fortsatt opptatt av ansikter, og begynner å kjenne igjen stadig flere personer. Lag en bildebok til barnet med bilder av kjente personer, gjenstander og eventulle husdyr. Her kan du lese om hvordan du lager en slik pekebok.
Utstyr-hovedside

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer