Leker til baby 9-12 mnd

Leker til baby
Leker til baby Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Babyleker tilpasset baby 9-12 mnd. bør være leker som tåler aktiv bruk. Lek skal føre til en handling som barnet kan fantasere om og oppleve. Leken trenger ikke engang forestille noe spesielt. Barnet bruker sin egen fantasi og ser muligheter vi er blitt for "voksne" til å se. Noen ganger kan en "halv" leke faktisk være bedre enn en hel! Barn i denne aldersgruppen liker leker som innebærer å bygge noe, spesielt leker hvor noe kan puttes inn og tas ut. Når barnet er 1 år begynner det å lære seg å stable to klosser oppå hvernadre.

Stablekopper med friske farger og ulikt mønster stimulerer barna til å stable koppene og putte dem inni hverandre. Trener finmotorikk og balanse.

Stableringer hvor de skal putte ringer på pinne er også god trening for finmotorikken. Her får du også jobbe med farger og størrelse.

Puttekasse er bra trening for finmotorikk og stimulerer til lek med former.

Bøker er også veldig kjekt i denne alderen. Viktig med enkle motiv og ikke for mange inntrykk på en gang i starten. Her er trebøkene nr.1 på kvalitet. De er malt med silketrykkmaling og lakket utenpå slik at motivet ikke kan klores av. De er enkle å holde rene. De kan tørkes av med ei fuktig fille. Trebøkene kan ikke bites sund i hjørnene slik som pappbøkene og er lette å bla i.
Pappbøker går fort i stykker. Ulike plast- og stoffbøker er bra, men viktig å sjekke CE-merking og kvalitet ellers.
 

Gåvogn: Passer for barn i lære-å-gå-alderen. Finn en sikker gåvogn, med innstilning for god stabilitet. Den bør ikke trille for lett, men gi litt motstand inntil barnet behersker gåkunsten.

Fingermaling: Er populært. Dekk til et bord med plastduk, la barnet få store ark, og la det boltre seg med ulike farger. Bruk med fordel et plastforkle til barnet, slik at det ikke blir mye søl på klærne.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer