Leker til barn 1 1/2 til 2 år

puttekasse
puttekasse Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Leker tilpasset barn 1,5 - 2 år. Fortsatt er barneleker som kraftige bøker populært. Spiral i bokryggen gjør boka lettere å bla i. Enkle motiv. Dyr fenger interessen og motiv som barna kjenner fra sin hverdag. Stimulerer ordforrådet. Snakk sammen med barnet om hva dere ser i bøkene

Innpasningsspill kan gradvis få flere brikker og etter hvert kan vanskegraden økes ved å ha motiv også under brikkene. Brikker som det kan settes hjul på øker lekefunksjonen og stimulerer fantasien.  

Duploklosser er kjekke å forsøke seg på. Flott finmotorikktrening og stimulerende for fantasien. Barnet begynner nå å lage tårn av flere klosser.

Tegne og male: La barnet bruke sin kreativitet. Vis det hvordan man bruker et maleskrin. Kanskje er det mest opptatt av å dyppe penselen i vannkruset foreløpig, men interessen vekkes. Du ser nå at barnets tegninger gradvis forandrer seg. Fra å være lange streker, vil det nå begynne å "prikke" mer på arket, og også begynne å tegne sirkelformer.

Barnet vil ha stor glede av å lære noen enkle sang-leker. F. eks. bjørnen sover, fingrene våre, lille petter edderkopp. Syng og lek med barnet!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer