Leker til barn 2-3 år

trehjulssykkel
trehjulssykkel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Leker tilpasset barn 2-3 år kan være leker for rollelek, eller leker som gir trening for grovmotorikk. Både ute- og inneleker er viktig for denne aldersgruppa.

Ball, stor, lett å kaste/ ta imot gir flott trening i grovmotorikk.

Sandleker stimulerer fantasi og lysten til å skape selv. Motiverer også til utelek.

Dukker og lekebiler av kvalitet som tåler bruk, stimulerer til rollelek. Kanskje barnet viser stor omsorg for dukken sin, vil bytte klær, mate og legge den til å sove. En dukkevogn kan være dyr i innkjøp. Hadde du selv en dukkevogn da du var barn som er like hel? Kanskje denne kan brukes? Ved innkjøp av dukkevogn - vær bevisst kvalitet. Vognen må tåle å bli kraftig veltet og bli sendt ned trapper osv.

Dukkelek stimulerer til fantasilek som er viktig for denne aldersgruppen. Små dukkefigurer i plast eller lego fyller samme funksjon. Disse små plastmennene fyller også en viktig funksjon for gutter som føler seg for tøffe til å leke med dukker. Dukkene blir små miniatyrer på det daglige livet til barnet og de personene det omgir seg med. Barnet legger dukkene i senger, figurene kjører bil, handler, blir uvenner, blir venner igjen, går på jobben osv.

Puslespill kan nå økes til få store brikker som passer til hverandre. Fortsatt i tre fordi disse er lettere å legge enn papp. Når barna mestrer disse kan en gå over til papp og flere brikker.

Trehjulsykkel motiverer barnet til å trene grovmotorikk og gir mestringsglede. Viktig å kjøpe sykkel som barnet når ned til pedalene på! Fra ca. 2 års alder kan barn lære seg å sykle på trehjulssykkel. Noen er nærmere 3 år før de mestrer dette.

Enkle spill kan stimulere til læring av ulikt slag. Fin trening i observasjon av form og stimulerer til økt ordforråd. Billedlotto av ulikt slag stimulerer til gjenkjennelse av bilde. Memory trener hukommelse, konsentrasjon og gjenkjennelser av motiv. Viktig å starte med få bilder og øke vanskegraden etter hvert. Trebrikker lar seg ikke brette og ødelegge.

Perler er også populært, og en utfordring for finmotorikken. Noen barn klarer å sitte stille med perleaktivitet ganske lenge, andre liker aktivitet hvor en kan bevege seg mer. Store perler med store hull, klarer barn 2-3 år å tre.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer