Leker til barn 2-3 år

trehjulssykkel
trehjulssykkel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Leker tilpasset barn 2-3 år kan være leker for rollelek, eller leker som gir trening for grovmotorikk. Både ute- og inneleker er viktig for denne aldersgruppa.

Ball, stor, lett å kaste/ ta imot gir flott trening i grovmotorikk.

Sandleker stimulerer fantasi og lysten til å skape selv. Motiverer også til utelek.

Dukker og lekebiler av kvalitet som tåler bruk, stimulerer til rollelek. Kanskje barnet viser stor omsorg for dukken sin, vil bytte klær, mate og legge den til å sove. En dukkevogn kan være dyr i innkjøp. Hadde du selv en dukkevogn da du var barn som er like hel? Kanskje denne kan brukes? Ved innkjøp av dukkevogn - vær bevisst kvalitet. Vognen må tåle å bli kraftig veltet og bli sendt ned trapper osv.

Dukkelek stimulerer til fantasilek som er viktig for denne aldersgruppen. Små dukkefigurer i plast eller lego fyller samme funksjon. Disse små plastmennene fyller også en viktig funksjon for gutter som føler seg for tøffe til å leke med dukker. Dukkene blir små miniatyrer på det daglige livet til barnet og de personene det omgir seg med. Barnet legger dukkene i senger, figurene kjører bil, handler, blir uvenner, blir venner igjen, går på jobben osv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer