Leker til barn

leker
leker Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Barnets utvikling er sentrert rundt lek, og dette er også den mest naturlige måten å lære på. De beste lekene er de barna vender tilbake til gang etter gang, fordi de er grenseløse i sin tiltrekningskraft. Dette er vanligvis leker som utvikler oppfinnsomheten. Du skal stille sikkerhetskrav til leker, og de skal være i god kvalitet.

Her kan du lese produktomtaler av forskjellig barneututstyr og leker.

Husk også at leker nødvendigvis ikke trenger å kjøpes. Det er mye spennende du og barnet selv kan lage, og det finnes mye ut i naturen som man kan leke med. Bruk fantasien!

Det er blitt skrevet mye litteratur om leker, og spesielt fra leverandørene selv. Som førstegangsmamma leser man gjerne alt man kommer over av slik litteratur, men ved barn nummer to oppdager man kanskje at man egentlig ikke trenger denne "kunnskapen". Det viktigste man kan bruke når man velger leker til barnet er vår egen intuisjon og følelse, og hvis man prøver å tenke logisk er det ikke vanskelig å finne den perfekte leken til barnets alder. Etter hvert som man lærer barnet å kjenne vet man også hva som fenger, og kan bygge videre på dette. Barn er så forskjellige. Noen gutter er overhodet ikke interessert i biler mens jenter kan være bilfrelste. La barnet selv være utgangspunkt når du velger leker, og bruk hjertet sammen med hjernen så blir valget godt uansett!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer