Leker til småbarn 1 - 1 1/2 år

Leker til småbarn
Leker til småbarn Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Småbarnsleker tilpasset barn 1-1,5 år skal gi større utforring til hendene. Etter hvert som barnets ferdigheter til å håndtere ting med hendene utvikles, vil det bli i stand til å leke med klosser som er avhengige av hverandres plassering for å falle på plass, og mer avanserte figurer. La barnet prøve selv, men hjelp det hvis det gir uttrykk for frustrasjon når det ikke får det til.

Barna kan begynne med de enkleste puslespill. Innpasningsspill med opptil 5 brikker. Sørg for god kvalitetslik at puslespillene ikke fliser. Billige innpasningsspill i tre har ofte dårlig innpasning av brikkene og fliser lett.

Bøker er fortsatt kjempespennede, men anbefaler fortsatt de helt enkle som tåler hardt bruk.
Gripeknotter trener pinsettgrepet som senere skal hjelpe barna å holde en blyant riktig. God øvelse i finmotorikk.

Skyve- og draleker er populært når de begynner å gå. Det er utrolig motiverende å skyve ei leke foran seg eller dra noe etter seg. Det stimulerer de til å gå mer og trene på balanse. En vogn eller en bil man kan sitte på eller dytte, kan være populært og stimulere barnet til å reise seg opp og gå med støtte.  

Treklosser er spennende når de voksne bygger og barnet raser. Skaper fint samspill i leken. Viktig å være oppmerksom på størrelse.

Ei huske med god støtte i ryggen kan trene styrke og balanse i kroppen.

Barnet liker også å tegne. Først vil barnet være mest opptatt av å studere tegneredskapene og kikke på de ulike fine fargene. Bevisstheten om at barnet selv faktisk ikke bare holder et tegneredskap, men også lager streker på papiret vokser frem. Gi barnet en fargestift først, ikke 10! Da blir det letter å konsentrere seg om tegningen. Fargestiftene må være gift-frie og tåle å bli kastet på gulvet uten å gå i stykker. De kan gjerne være litt tykke, så de er gode å holde i for barnet. 

Hva med et leketelt? Borte-bø-lek er fortsatt toppers for aldersgruppen. Her kan leken nå nye høyder!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer