Reise med barn

Lena tok datteren ut av skolen - satte kurs mot Asia

– Hverdagen bestod bare av soving, jobb, middagslaging, kjøring til aktiviteter og Netflix, sier alenemoren.

REISE MED BARN: I ett år skal Lena og Thea utforske verden sammen. Etter to måneder har det allerede blitt mange sterke opplevelser og minner. FOTO: Privat
REISE MED BARN: I ett år skal Lena og Thea utforske verden sammen. Etter to måneder har det allerede blitt mange sterke opplevelser og minner. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

- Jeg var rastløs og måtte gjøre noe mer ut av hverdagen. Vi har bare ett liv og det har jeg tenkt å leve til det hele og fulle, sier Lena Bae (45).

Sammen med datteren Thea (10) er hun i disse dager på sin livs reise. For cirka to måneder siden satte de nemlig kursen ut av Norge for å sammen oppleve verden i ett år. I skrivende stund befinner de seg i Myanmar, et asiatisk land som blant annet grenser til Thailand i sørøst.

Møter venner og familie underveis

Lena forteller at hun lenge har vært bitt av reisebasillen og at mottoet hennes er at hun ikke skal sitte på gamlehjemmet og angre på ting hun ikke har gjort.

Hun har eneansvar for datteren Thea som alltid har vært en selvskreven reisepartner, både på turer i Europa og på langreiser i Australia og Asia.

– Denne gangen har vi en sånn cirka plan over hvor vi skal reise, men har rom for å gjøre endringer. Vi hadde for eksempel egentlig planlagt å besøke Malaysia etter Myanmar, men ombestemte oss og drar til Vietnam i stedet.

– Men vi får en del besøk underveis som vi må legge opp reisen etter. Vi startet i Thailand fordi Thea ville besøke ei venninne som var der på ferie. Deretter ble onkelen min spontant med oss og reiste sammen med oss i tre uker. Vi har også planer om å møte venner og familie i Vietnam, Kambodsja og Australia, forteller Lena som dokumenterer reisen deres på bloggen Travel with Bae.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer